Raffineri-brann i Tønsberg slukket

En brann som brøt ut i Essos raffineri på Slagentangen i Tønsberg sent i kveld er nå slukket, bekrefter brannvesenet og politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser ut til å ha fått slukket brannen nå. Det meste av røyken som nå stiger opp er vanndamp, sier alarmoperatør Kenneth Olsen i brannvesenet i Tønsberg til NTB.

Også politiet i Tønsberg og Essos informasjonsmedarbeider Per Ellertsen på Slagentangen bekrefter at brannen er slukket.

Det brant blant i et rørgatesystem som fører til en tank hvor det er eksplosjonsfare, ifølge alarmoperatør Kenneth Olsen i brannvesenet i Tønsberg.

Khashayar Fathi, som var øyenvitne til brannen, befant seg i Cosmopolitan Pizza i Åsgårdstrand da han hørte om hendelsen ved 22.15-tiden. Han satte seg i bilen og kjørte mot Slagentangen.

- Det er en kraftig røyksøyle, kanskje 100 meter bred. Jeg kan også se glimt av flammer, fortalte øyenvitnet til NTB.

Politiet i Tønsberg bekreftet overfor Dagbladet at det bant i raffineriet, men hverken de eller brannvesenet kunne si om noen er kommet til skade. Men etter alt å dømme har ingen kommet alvorlig til skade i brannen.

Brannvesenet i Tønsberg fikk assistanse fra brannvesenet i Horten og Nøtterøy, med to biler fra hver stasjon i tillegg til de fire de har selv. Også ambulanser var på plass på stedet.

Raffineridirektør Petter Holland ved Esso Slagen sier til Aftenposten at han ikke har hørt om noen personskader og at ingen ble evakuert som følge av brannen. Han tror heller ikke de materielle skadene er veldig store.

Raffineriet på Slagentangen er plassert i ytre Oslofjord mellom Åsgårdstrand og Tønsberg. Det var Norges første moderne raffineri og har en kapasitet på 5,6 millioner tonn per år. Ifølge Esso har i underkant av 300 mennesker sitt daglige virke på Slagentangen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 21:38. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer - trykk "refresh" eller "oppdater" for siste versjon.)

(NTB/Dagbladet.no)