- Råfrekk kortsvindel

De stjal identitet fra Gilde-ansatte, lagde falske kredittkort og handlet vilt i andres navn, trolig for millionbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/TØNSBERG (Dagbladet): Nå er tre personer i 20-åra fengslet i Tønsberg, siktet for bedrageri med kredittkort.

Politiet har lagt lokk på den originale svindelen, som skal ha skjedd ved stjålne personopplysninger, falske kredittkort og varekjøp i millionklassen på kreditt.

Etterforskningsleder, politiadvokat Harald Borgenvik i Vestfold politidistrikt, vil ikke si noe om saken overfor Dagbladet. Han bekrefter at tre personer nå er varetektsfengslet i fire uker.

- Vi etterforsker for fullt. Fengsling er begrunnet i fare for bevisforspillelse, og vi må være tilbakeholdne med opplysninger, er hans knappe kommentar.

Råfrekk

På annet hold får Dagbladet opplyst at den råfrekke svindelen startet med et innbrudd på Gilde Fellesslakteriet i Tønsberg i forrige måned. Her var tyvene på jakt etter én ting: personopplysninger om ansatte.

Utstyrt med dette ble det satt i gang produksjon av falske førerkort og kredittkort. De siktede har brukt bilder av seg selv, men utstyrt kortene med navn og data tilhørende ansatte i Gilde. Svindlerne har selvsagt valgt navn og personnummer som kan passe til bildene av dem selv. Med tilsynelatende korrekt legitimasjon har de skaffet seg kjøp på kreditt en rekke steder. Butikkene har foretatt en kredittvurdering hos inkassoselskaper og fått tilbakemeldinger om at alt er i orden.

Så har svindlerne handlet for titusenvis av kroner en rekke steder. Kilder sier til Dagbladet at svindelen trolig dreier seg om millionbeløp. Politiet får stadig nye opplysninger i saken. Omfanget vokser etter hvert som butikker oppdager at de kredittverdige kundene slett ikke var dem en trodde.

Foreløpige siktelser

De foreløpige siktelsene som ga grunnlag for fire ukers fengsling, er for lavere beløp.

Informasjonssjef Sigmund Fossberg i Gilde Fellesslakteriet på Ås i Tønsberg bekrefter at det ble stjålet personopplysninger om ansatte under et innbrudd i forrige måned. Personopplysningene ble stjålet fra en avdeling med 30- 40 ansatte.

Flere skal ha fått sjokk da de oppdaget at det var handlet varer i deres navn.

TRE TATT: Her, fra Gilde Fellesslakteriet i Tønsberg, ble personopplysninger stjålet. Rutinene for oppbevaring av ansettelsesbevis er nå endret.