Raftopris-vinner løslatt i Bahrain

Men risikerer en langvarig fengselsdom.

MENNESKERETTSAKTIVIST:  Danske Maryam al-Khawaja, som fikk Raftoprisen i 2013 for sin kamp for menneskerettigheter, er løslatt etter 19 dager i fengsel i Bahrain. Foto: Reuters / NTB scanpix
MENNESKERETTSAKTIVIST: Danske Maryam al-Khawaja, som fikk Raftoprisen i 2013 for sin kamp for menneskerettigheter, er løslatt etter 19 dager i fengsel i Bahrain. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den danske menneskerettsaktivisten og Raftopris-vinneren Maryam al-Khawaja er løslatt i Bahrain, men risikerer en langvarig fengselsdom.

Ifølge den danske avisen Politiken ble Khawaja løslatt torsdag, men nektes utreise fra Bahrain.

27-åringen ble pågrepet på flyplassen 30. august, da hun ankom Bahrain for å besøke sin fengslede og sultestreikende far, menneskerettighetsforkjemperen Abdulhadi al-Khawaja.

Livsvarig fengsel Ifølge myndighetene i Bahrain ble hun pågrepet etter å ha angrepet en politimann på flyplassen.

Khawaja-familien bodde i Danmark i tolv år, men vendte tilbake til Bahrain i 2001.

I 2011 ble Abdulhadi al-Khawaja pågrepet og dømt til livsvarig fengsel, da myndighetene i landet slo hardt ned på demokratibevegelsen under den arabiske våren.

Krever sanksjoner En rekke medlemmer av EU-parlamentet har engasjert seg sterkt i Abdulhadi al-Khawajas sak og lagt press på Bahrain for å få ham løslatt. I forrige uke fremmet de et forslag om å innføre EU-sanksjoner mot lederne i det lille kongedømmet.

- De ansvarlige for undertrykkelsen av folket i Bahrain - forsvarsministeren, statsministeren og innenriksministeren - bør få kjenne konsekvensene av sine undertrykkende handlinger, sier den portugisiske parlamentarikeren Ana Gomes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer