Raggsokk nøkkelen til drapsgåten?

Politiet har funnet en raggsokk etter drapsmannen i kårboligen på Orderud gård. Raggsokken kan være det som for første gang knytter Per og Veronica Orderud til åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Per og Veronica Orderud skal ha fått råd om å bruke sokker utenpå skoene da drapet - ifølge to av de siktede - skal ha blitt drøftet under juleselskapet på gården.

Politiet har flere ganger hevdet at drapsmennene i kårboligen opptrådte amatørmessig. En av drapsmennene klarte å miste en av sokkene på åstedet.

Beslaglagte sokker

Etterforskerne har beslaglagt alle sokkene til ekteparet Orderud. Nå leter politiet etter fibre på disse sokkene og fibre fra kårhuset, ifølge TV 2.

Raggsokken kan være det som for første gang knytter Per og Veronica Orderud til åstedet.

Undersøkelsene rundt funnet pågår, og politiet har håp om at sokken kan føre til et gjennombrudd i saken.

Juleselskapet

Kristin Kirkemo, Veronica Orderuds halvsøster, har forklart at den fjerde siktede - Lars Grønnerød - rådet ekteparet til å bruke raggsokker utenpå skoene for ikke å sette spor.

Ifølge Kirkemo skjedde det da han instruerte dem i våpenbruk under juleselskapet der det skal ha blitt snakk om å drepe Per Orderuds foreldre.

Mot slutten av uka blir de fire siktede fremstilt samtidig for forlenget varetektsfengsling. De kan da bli konfrontert med politiets sokkefunn.

(NTB)