Ragnar Bøe Elgsaas anker

Ragnar Bøe Elgsaas anker over straffeutmålingen i AUF-saken. Anken ble sendt fra hans forsvarer Harald Stabell i dag, dagen før ankefristen gikk ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bøe Elgsaas var den av de fire AUFerne som i Oslo byrett ble idømt lengst straff. Han anker ikke over skyldsspørsmålet, opplyser Stabell.

Da dommen falt 21. april anket Anders Hornslien og Anders Greif Mathisen på stedet.

For streng

- Bøe Elgsaas anker fordi han mener at byretten i dommen ikke har lagt vekt på forhold som burde virket formildende ved straffeutmålingen. Han mener dommen rett og slett er for streng, sier advokat Stabell.

Aktor politiadvokat Atle Roaldsøys påstand var en straff på fengsel i seks måneder, hvorav 90 dager gjøres betinget, mens dommen ble på sju måneders fengsel.

- Hvorfor straffen ble en måned lengre enn aktors påstand, begrunnes ikke i dommen, sier han.

- De fire tiltalte er utpekt som syndebukker for en ukultur som har levd i AUF og i andre partiers ungdomsorganisasjoner, sier Stabell som mener det er urimelig at de fire domfelte skal ta hele støyten.

Belastning

Den store medieinteressen under rettssaken, og i tre år fra saken første gang ble omtalt i avisen Verdens Gang til dommen falt like etter påske, har også vært en stor påkjenning.

- Bøe Elgsaas har forsøkt å unngå å komme i medienes søkelys. Han motsatte seg fotografering og filming i de tre månedene i rettssalen. Det bør også tillegges vekt, sier Stabell.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer