Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Au pair-saken:

Ragnar Horn dømt til fem måneders fengsel

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardær Ragnar Horn er dømt til fem måneder ubetinget fengsel, og dømt til å betale 34 200 kroner i erstatning til en av au pairene, melder NRK.

Tirsdag 31. januar startet rettsaken mot den tidligere styrelederen i skipsmegleren RS Platou, som står tiltalt for brudd så flere bestemmelser i utlendingsloven mellom 2011 og 2014, skriver e24.

Sammen med kona og et vennepar fra vestkanten i Oslo, har han stått tiltalt for brudd på utlendingsloven og straffeloven i forbindelse med au pair-oppholdene til fire filippinske kvinner.

I årene 2011-2014 skal ekteparet Horn hatt flere au pairer boende hjemme hos seg, to av dem skal blant annet vært filippinske søstre.

Venneparet hadde oppgitt til Utlendingsdirektoratet at den ene søsteren skulle være hos dem, men i realiteten bodde begge to hos Horn. Det er kun lov med èn.

De fire involverte har tilstått at de inngikk en proformaavtale slik at de kunne ha to au pairer samtidig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling