- Ragnhild (15) kunne vært i live

Det mener statsadvokaten og tar ut tiltale mot tre personer.

DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. Nå er tre personer tiltalt i saken. Foto: Privat
DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. Nå er tre personer tiltalt i saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer er tiltalt for å ha etterlatt Ragnhild Embla Helsengreen (15) i hjelpeløs tilstand eller medvirkning til dette - noe som ifølge statsadvokaten førte til at hun døde.

15-åringen døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. To av de tiltalte, en mann (18) og en kvinne (33), skal ifølge tiltalen ha ruset seg sammen med henne. De skal også ha hjulpet henne med å sette en sprøyte med heroin.

15-åringen hadde også fått i seg blant annet metamfetamin og PMMA.

- Skulle tilkalt hjelp De to skal ha lagt henne på en madrass på kjøkkenet da rusen endte med overdose, og der ble hun liggende alene og ute av stand til å ta vare på seg selv helt eller delvis bevisstløs.

- Det å komme over noen som har tatt overdose medfører ikke uten videre noen strafferettslig plikt til å melde fra. Men jeg mener situasjonen her tilsier at de skulle ha tilkalt hjelp, sier statsadvokat Arild Oma til Bergens Tidende.

Den tredje tiltalte, en mann (35), skal ikke ha vært like aktivt med på å gi Ragnhild rusmidler, men årsaken til at også han er tiltalt er at han skal ha medvirket til dette ved at han sa at han ikke ønsket ambulanse til leiligheten.

Tidligere var en fjerde person som hadde vært tilstede i leiligheten siktet i saken, men siktelsen mot ham er nå henlagt.

På rømmen Ragnhild var på rømmen fra en barnevernsinstitusjon da hun døde.

Ragnhilds historie var 4. august i sommer hovedoppslaget i Dagbladet, etter at Bergensavisen dagen før omtalte barnevernshistorikken til den unge jenta. I intervju med Dagbladet sa mora at de to hadde hatt mange fine år, men at problemer hadde oppstått da hun og faren hadde gått fra hverandre.

Den tiltalte kvinnen (33) har i avhør innrømmet at hun hjalp Ragnhild med å sette en sprøye heroin. Det ble derfor vurdert fra politiets hold å be henne om å bli tiltalt for uaktsomt drap. Politiet gikk bort i fra dette da rettsmedisinerne ikke kunne slå fast at det var heroinet alene som var dødsårsaken, skriver Bergens Tidende.

- Ikke grunnlag Hennes forsvarer, advokat Stein-Erik Ottesten, mener det ikke er grunnlag for tiltalen statsadvokaten nå har tatt ut.

- Utfra de opplysningene jeg har fått er jeg av den oppfatning, og det er også min klients standpunkt. Jeg vil ikke gå inn på detaljer rundt hvorfor jeg mener det, for det blir å drive forhåndsprosedyre i media, og det vil jeg ikke, sier Ottesten.

- Min klient avga tidlig forklaring, og jeg har ikke fått snakket med henne etter at tiltalen ble kjent. Vi skal ha et møte etter nyttår, fortsetter han.

Dagbladet har ikke lykkes å få tak i verken siktede 18-åringens forsvarer, advokat Aasmund O. Sandland, eller 35-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Faksimile: Dagbladet, 4. august, 2010
Faksimile: Dagbladet, 4. august, 2010 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer