- Ragnhild (15) kunne vært i live

Det mener statsadvokaten og tar ut tiltale mot tre personer.

DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. Nå er tre personer tiltalt i saken. Foto: Privat
DØDE: Ragnhild Embla Helsengreen (15) døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. Nå er tre personer tiltalt i saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre personer er tiltalt for å ha etterlatt Ragnhild Embla Helsengreen (15) i hjelpeløs tilstand eller medvirkning til dette - noe som ifølge statsadvokaten førte til at hun døde.

15-åringen døde av overdose i en leilighet i Solheimslien 31. juli i sommer. To av de tiltalte, en mann (18) og en kvinne (33), skal ifølge tiltalen ha ruset seg sammen med henne. De skal også ha hjulpet henne med å sette en sprøyte med heroin.

15-åringen hadde også fått i seg blant annet metamfetamin og PMMA.

- Skulle tilkalt hjelp De to skal ha lagt henne på en madrass på kjøkkenet da rusen endte med overdose, og der ble hun liggende alene og ute av stand til å ta vare på seg selv helt eller delvis bevisstløs.

- Det å komme over noen som har tatt overdose medfører ikke uten videre noen strafferettslig plikt til å melde fra. Men jeg mener situasjonen her tilsier at de skulle ha tilkalt hjelp, sier statsadvokat Arild Oma til Bergens Tidende.

Den tredje tiltalte, en mann (35), skal ikke ha vært like aktivt med på å gi Ragnhild rusmidler, men årsaken til at også han er tiltalt er at han skal ha medvirket til dette ved at han sa at han ikke ønsket ambulanse til leiligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer