Ragnhild filleristet Märtha og Haakon

I går kom prinsesse Ragnhild med det som trolig er den skarpeste åpne familiekritikken mot kongefamilien noensinne i «Dokument 2».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun mener kongebarna selv har skylda for mediekjøret de er utsatt for: «Fordi de har så mange rare meninger!»

TV-intervjuet ble et meget følelsesladd og sterkt oppgjør med den norske kongefamilien.

Kongeparet er tause etter TV-dokumentaren. Slottets informasjonssjef Wenche Rasch hadde denne kommentaren etter at programmet var sendt seint i går kveld:

- De uttalelser som framkommer i TV 2-dokumentaren må stå for deltakernes egen regning. Slottet finner det derfor ikke riktig å kommenterer det som ble sagt.

Betydelig oppsikt

Både dokumentarprogrammet i seg selv og utdrag sendt i TV 2s nyhetssending klokka 21, har vakt betydelig oppsikt.

TV2-reporter Anne Fredrikstad gjorde intervjuet med prinsesse Ragnhild Alexandra og Erling S. Lorentzen i Rio i fjor høst.

At kronprins Haakon valgte å gifte seg med Mette-Marit og at prinsesse Märtha Louise valgte Ari, liker kongebarnas tante dårlig.

Hun mener også at hennes eget valg av borgerlig ektefelle ikke kan sammenliknes med de to siste bryllupene i kongefamilien:

- Det er en litt annen kategori på ham (Erling S. Lorentzen, red.anm.). Han har en skikkelig jobb og det...nei, sier prinsesse Ragnhild og rister på hodet.

Og hun tror at kong Olav ikke ville ha godkjent kronprins Haakons valg av livsledsager, dersom han hadde levd og blitt spurt til råds. I TV2-intervjuet sier hun:

- Hadde min far levd lenger, hadde det vært helt annerledes. Det tror jeg. Han ville ikke godkjent det som har skjedd de siste åra med ekteskap.

- Synd på dem

- Jeg er ikke noe sånn overbegeistret for de to barna som har giftet seg, sier hun.

- Men det har jeg ikke noe med. Det er ikke mine barn. Det er synd på dem. Men de har bedt litt om det selv, da. Fordi at de har så mange rare meninger. Jeg tror de har, eller i hvert fall har hatt, dårlige rådgivere. (...) Jeg tror det er negativt for monarkiet.

Det er disse uttalelsene Erling S. Lorentzen ønsket å få klippet bort, men TV2 nektet.

REFSER FAMILIEN: Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise får kraftig refs av prinsesse Ragnhild for deres valg av ektefeller.
REFSES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.
IKKE GODKJENT: Prinsesse Ragnhild tror ikke Olav ville godkjent kronprins Haakons valg av livsledsager.