Ragnhilds andre ferge-mareritt

GØTEBORG (Dagbladet): Det brenner når Ragnhild Vik-Strandli reiser til Kiel. I fjor brant båten fra Göteborg til Kiel. I natt brant det igjen. Likevel ser Jessheim-kvinnen tilbake på branndramaet med ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ble vekket i halv tre tida av brannalarmen. Vi heiv på oss klær og løp ut i gangen. En sterk røyklukt slo i mot oss, forteller den 63-årige kvinnen fra Jessheim.

I går var hun og venninnen Reidun Tangen på vei hjem til Norge, etter en svipptur i Tyskland. På veien hjem til ble de to brått vekket av alarmen ombord på «Prinsesse Ragnhild». Det brant i båten.

Ragnhild ble evakuert sammen med de andre passasjerene. Tilbake på den brannherjede Kiel-ferga ligger all bagasje og personlige effekter.

- Vi rakk ikke å ta med oss noe, sier Ragnhild ettertenksomt.

I korridoren sto vettskremte passasjerene tett i tett.

Dramatisk

- Vi fikk beskjed om å ta oss opp til 7. etasje. Køen for å få redningsvester føltes som å være flere mil lang. Heldigvis forholdt de fleste seg rolig, forteller Ragnhild.

Etter en kort informasjon om at de ville bli evakuert, ble Ragnhild, venninnen og de andre passasjerene firet ned i livbåter.

- Vi ble umiddelbart tatt opp av en annen ferge, som hadde kommet til for å hjelpe oss.

De to venninnene opplevde situasjonen som dramatisk, men bortsett fra våte sko kom de fra brannen uten større skader. Ingen av passasjerene fikk alvorlige skader, med noen ble fraktet sykehuset i Göteborg med lettere røykskader.

Alle Dagbladet har vært i kontakt med, berømmer mannskapet på ferga for rask og god informasjon.

- Imponert

Redselen forsvinner når en står ovenfor personer som tydelig har kontroll over situasjonen, forteller Ragnhild.

I fjor var Ragnhild på svipptur med Stena Line fra Göteborg til Kiel.

Ombord i ferga var også en pyroman og det var første gang ragnhild måtte evakuere lugaren i en ferge.

- Jeg opplevde faktisk det som mer dramatisk, enn det som skjedde i natt, forteller hun til Dagbladet. Det at det ikke oppstod panikk, gjorde nok at alt gikk lettere for både oss og mannskapet, sier Ragnhild.

Alle passasjerene ombord i «Prinsesse Ragnhild» ble fraktet i båt eller helikopter til Marinkommandon på Kjärringberget like utenfor Göteborg sentrum. Der ble samtlige registrert av politiet, før passasjerene fikk mat og drikke. Både redningsmannskapene og politifolk får gode skussmål fra passasjerene.

- De har vært fantastiske, sier Reidun Tangen. Det var ved nitida fortsatt uvisst om de norske passasjerene ville bli i Göteborg over natten eller om de ville få tilbud om å bli fraktet med buss hjem til Norge.

REPRISE: To ganger har Ragnhild Vik-Strandli opplevd brann på båten til Kiel