Raheela Gul (34) omkom

Savnet norsk-pakistansk kvinne funnet død etter jordskjelvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Norsk eventyrer savnet

(Dagbladet.no): Norsk-pakistanske Raheela Gul er funnet omkommet i ruinene etter jordskjelvet i Pakistan. Det bekrefter Norges ambassadør i Islamabad, Janis Bjørn Kanavin, overfor NRK.

Var på besøk hos venner

34-åringen ble meldt savnet i ruinene av Margala Towers etter at bilen hennes ble funnet utenfor bygningen. Gul, som var en venn av Norges ambassadør, var på besøk hos venner og overnattet hos dem i Margala Towers.

Etter jordskjelvet har det kommet fram i media at boligblokken ikke var bygget etter forskriftene. De fleste beboerne i blokken døde da den raste sammen forrige lørdag.

Eventyrer

Raheela Gul har de siste årene arbeidd som forsker i Pakistan. Hun er også en kjent eventyrer i hjemlandet, som har besteget høye fjell og krysset tre store ørkener.

«Få pakistanske kvinner er kjent for sin reiselyst, men Raheela er en av dem», heter det i en artikkel i avisa Jang - The News on Sunday.

FUNNET HER: I ruinene av boligblokken Margella Tower i Islamabad. Foto: AP/ SCANPIX
FUNNET HER: I ruinene av boligblokken Margella Tower i Islamabad. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Les mer her.

Gul fikk norsk statsborgerskap da hun giftet seg med en norsk mann. Hun bodde seks år i Norge. Paret er nå skilt. I avisa Jang legges det vekt på at 34-åringens interesse for naturen ble vekt da hun bodde i Norge. Da var hun på tur blant annet i Gol, Tromsø, Bodø og Hammerfest.

Gul begraves allerede i dag, i samsvar med islamsk skikk, i sin hjemby Lahore.

VAR SAVNET: Raheela Gul er nå funnet død.
EVENTYRER: Raheela Gul er Pakistans mest kjente fjellklatrer.