Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rahila hadde beroligende stoff i maven

Obduksjonsrapporten viser at Rahila Iqbal hadde sovemedisin eller beroligende stoff i kroppen da hun døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistansk politi har i dag fått den første delen av obduksjonsrapporten etter Rahila Iqbals død.

- Rapporten vi har fått, viser at Rahila hadde tatt en eller annen form for sovemedisin eller et beroligende stoff, sier Shahbaz Khan, påtaleansvarlig i Mandi Baha-ud-Din, til Dagbladet.no

Men rapporten forteller ikke om stoffet hadde begynt å virke før 20-åringen døde.

- Det får vi først vite gjennom den patologiske rapporten. Først da vet vi om hun var bedøvet i dødsøyeblikket eller ikke, sier Kahn.

Den første delen av obduksjonsrapporten er en av tre deler. De to andre vil senest foreligge om to til tre dager, får Dafgbladet.no opplyst.

Venter rapporten til Norge

Advokat Thomas Olsen er nylig utnevnt som bistandsadvokat for Rahilas ektemann. Han vil foreløpig ikke si noe om den siste utviklingen i saken.

- Jeg kan ikke gi noen kommentar til dette, sier Olsen til Dagbladet.no. Han ønsker ikke å opplyse hvor Rahilas ektemann nå oppholder seg.

HADDE BEROLIGENDE STOFF I MAGEN:  Rahila Iqbal døde i en bilulykke i Pakistan 1. juni i år. Ektemannen har hele tiden hevdet at det må ha vært et æresdrap. Foto: PRIVAT
HADDE BEROLIGENDE STOFF I MAGEN: Rahila Iqbal døde i en bilulykke i Pakistan 1. juni i år. Ektemannen har hele tiden hevdet at det må ha vært et æresdrap. Foto: PRIVAT Vis mer

Norsk politi har foreløpig ikke fått tilgang til obduksjonsrapporten, opplyser sjef ved Volds- og sedelighetsavsnittet ved Oslo politikammer, Terje Kristiansen, overfor Dagbladet.no.

- Vi synes dette er interessant informasjon, som vi gjerne vil ha fullstendig og offisielt. Men vi har dette foreløpig bare fra mediene. Vi regner med å få tilgang til rapporten, men hvor raskt vi vil få den er vanskelig å si, sier Kristiansen.

Han påpeker at den foreløpige obduksjonsrapporten bare er en delrapport, og at norsk politi ikke nødvendigvis vil få oversendt obduksjonsrapporten før den er komplett med alle analyser.

Rahilas far, bestefar og familiens sjåfør sitter fengslet mistenkt for æresdrap på Rahila. Hennes ektemann i Norge har hele tiden hevdet at hun ikke døde en naturlig død, men at hun ble drept av sin egen familie fordi hun hadde giftet seg med ham.

Fremdeles er ikke hele obuksjonsrapporten klar, og det er foreløpig uklart hvor store mengder av det beroligende stoffet Rahila hadde i kroppen da hun døde.

- Dette er helt nytt for meg. Jeg synes det er betenkelig av politiet å gå ut med slike opplysninger i mediene før jeg blir informert, sier familiens advokat i Norge, Abid Q. Raja til Aftenposten.

Han mener opplysningen om at hun hadde beroligende stoff i kroppen da hun døde ikke har noen betydning for saken.

20 år gamle Rahila døde i en bilulykke i Pakistan 1. juni i år.

<B>BILEN: I denne bilen ble Rahila Iqbal funnet druknet i en liten elv. Politiet mente sjåførens forklaring ikke stemte og fengslet ham, Rahilas far og bestefar, under mistanke om æresdrap.
FENGSLET: Rahilas far, Azhar Iqbal, sitter fengslet i Pakistan sammen med sin far og familiens sjåfør. De er alle tre mistenkt for å stå bak Rahilas død.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!