Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rahila-saken utsatt igjen

Rahilas far Azhar Iqbal og enkemannen må fremdeles vente på avgjørelsen i Pakistans høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg fikk akkurat beskjed fra min kollega i Pakistan nå. Saken er utsatt fordi høyesterett ikke rakk å behandle saken nå, sier advokat Wasim Ayub til Dagbladet.no. Ayub er bistandsadvokat for Rahilas enkemann.Avdøde Rahilas far Azhar Iqbal, hennes bestefar og sjåføren møtte i dag igjen i høyesterett i Islamabad. De hadde kjørt i tre timer fra hjemstedet og ventet i retten i flere timer før de fikk beskjed om at saken nok en gang var utsatt. Farens norske advokat Abid Q. Raja var i dag i retten i Lillestrøm i en annen sak. Han snakket med Iqbal på telefon fra Pakistan.

- De reagerer med vantro, det er helt utrolig at dette skjer for andre gang. Når saken er berammet, må de kunne behandle den om de så må sitte på overtid, sier Raja.

- Neste uke

I desember i fjor avgjorde høyesterett i Lahore at bevisene i saken ikke var tilstrekkelige for å stille de tre for retten. I dag skulle Pakistans høyesterett avgjøre om kjennelsen fra Lahore skulle bli stående, eller om saken skulle sendes ned i rettsystemet igjen.

Saken deres var nummer syv på listen over saker som skulle behandles i dag. Men klokken 12.30 lokal tid (10.30 norsk tid) var det klart at retten ikke rakk å behandle deres sak før retten stengte for dagen.

- Forhåpentligvis blir saken behandlet neste uke, sier advokat Jan Kildahl, som også representerer Rahilas enkemann i saken.

Politiet varslet

Oslo-jenta Rahila Iqbal (20) døde i Pakistan 1. juni i fjor, bare fire dager etter at hun kom til landet sammen med sin familie.

FRYKTER ÆRESDRAP: Oslo-jenta Rahila Iqbal omkom i Pakistan i fjor. Hennes enkemann frykter hun ble utsatt for æresdrap. Foto: Privat
FRYKTER ÆRESDRAP: Oslo-jenta Rahila Iqbal omkom i Pakistan i fjor. Hennes enkemann frykter hun ble utsatt for æresdrap. Foto: Privat Vis mer

Norsk og pakistansk politi mener hun var død allerede før bilen hun satt i havnet i elven ved landsbyen Randheer. Hennes far, bestefar og familiens sjåfør ble kort tid etter dødsfallet arrestert, siktet for drap og voldtekt.

Dagen før 20-åringen omkom, hadde en nær venninne av henne ringt en politimann i Oslo og varslet om at Rahila kunne bli drept. Politimannen tok langfri uten å varsle sine kolleger om drapstipset, men da meldingen om dødsfallet kom, slo norsk politi full alarm.

Advokat Kildahl og Rahilas enkemann var tidlig i dag i møte med Oslo politikammer. Kildahl ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt på møtet, utover at sikkerhetssituasjonen rundt Rahilas enkemann ble diskutert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!