Rahila-saken utsatt igjen

Rahilas far Azhar Iqbal og enkemannen må fremdeles vente på avgjørelsen i Pakistans høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Jeg fikk akkurat beskjed fra min kollega i Pakistan nå. Saken er utsatt fordi høyesterett ikke rakk å behandle saken nå, sier advokat Wasim Ayub til Dagbladet.no. Ayub er bistandsadvokat for Rahilas enkemann.Avdøde Rahilas far Azhar Iqbal, hennes bestefar og sjåføren møtte i dag igjen i høyesterett i Islamabad. De hadde kjørt i tre timer fra hjemstedet og ventet i retten i flere timer før de fikk beskjed om at saken nok en gang var utsatt. Farens norske advokat Abid Q. Raja var i dag i retten i Lillestrøm i en annen sak. Han snakket med Iqbal på telefon fra Pakistan.

- De reagerer med vantro, det er helt utrolig at dette skjer for andre gang. Når saken er berammet, må de kunne behandle den om de så må sitte på overtid, sier Raja.

- Neste uke

I desember i fjor avgjorde høyesterett i Lahore at bevisene i saken ikke var tilstrekkelige for å stille de tre for retten. I dag skulle Pakistans høyesterett avgjøre om kjennelsen fra Lahore skulle bli stående, eller om saken skulle sendes ned i rettsystemet igjen.

Saken deres var nummer syv på listen over saker som skulle behandles i dag. Men klokken 12.30 lokal tid (10.30 norsk tid) var det klart at retten ikke rakk å behandle deres sak før retten stengte for dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer