Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rahila-saken utsatt på ubestemt tid

I dag fikk Rahila Iqbals drapsmistenkte far beskjed av Pakistans høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-jentas far, Azhar Iqbal, skulle i dag få vite når høyesterett i Pakistan skulle behandle saken hans. Istedet fikk han beskjed om at ingen dato er satt av for saken.

- Min klient fikk beskjed om at han ville få beskjed i dag dersom saken skulle opp i uken som kommer. Men i stedet fikk vi beskjed om at den er utsatt på ubestemt tid, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

- Hvordan reagerte  din klient?

- Han er bare oppgitt, sier Raja.

Kontorforretning

Fra farens advokat Rab Nawaz Noon i Islamabad får Dagbladet.no opplyst om at saken ligger på dommerens kontor og Iqbal på kort varsel kan bli innkalt til  for en avgjørelse.

Forrige tirsdag møtte faren, Rahilas bestefar og sjåføren i høyesterett i Islamabad. Etter flere timers reise og venting fikk de beskjed om at saken nok en gang var utsatt, men at den trolig skulle behandles denne uken.

- Utilstrekkelige bevis

MULIG DRAPSOFFER: Rahila Iqbal (20) fra Oslo døde i Pakistan 1. juni i fjor,under mistenkelige omstendigheter. Foto: Privat
MULIG DRAPSOFFER: Rahila Iqbal (20) fra Oslo døde i Pakistan 1. juni i fjor,under mistenkelige omstendigheter. Foto: Privat Vis mer

I desember i fjor avgjorde høyesterett i Lahore at bevisene i saken ikke var tilstrekkelige for å stille de tre for retten. Pakistans øverste rettsinstans skal avgjøre om kjennelsen fra Lahore blir stående, eller om saken skal sendes ned i rettsystemet igjen.

Oslo-jenta Rahila Iqbal (20) døde i Pakistan 1. juni i fjor, bare fire dager etter at hun kom til landet sammen med sin familie.

Norsk og pakistansk politi mener hun var død allerede før bilen hun satt i havnet i elven ved landsbyen Randheer. Hennes far, bestefar og familiens sjåfør ble kort tid etter dødsfallet arrestert, siktet for drap og voldtekt. De har hele tiden fastholdt sin uskyld.

Rahila-saken utsatt på ubestemt tid
<B>OPPGITT</B>: Abid Q. Raja, Azhar Iqbals norske advokat, forteller at klienten blir stadig mer frustrert over utsettelsene. Nå vet de ingenting om progresjonen i saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling