Rahila-saken utsatt

- Noe har skjedd bak vår rygg, sier advokat Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre tiltalte i saken, faren, bestefaren og sjåføren skulle møte i retten mandag, men fikk i stedet beskjed om at saken er utsatt til 28. mars.

Saken sto oppført på listen over rettsmøter, og beslutningen om utsettelsen kom overraskende på de involverte. De skal ikke ha fått svar på hvorfor saken nå er utsatt.

– Dette er typisk Pakistans rettsvesen. Noe har skjedd bak vår rygg, og vi skal gå til bunns i dette, sier advokat Abid Q. Raja til VG Nett.

Advokaten beskriver forholdene som kaotiske. Han har lett etter saksmappen sin ved flere kontorer, men har fått beskjed om at mappen er borte.

Saken følges av et stort presseoppbud fra både pakistansk og norsk presse. Advokat Raja måtte forklare seg for etterretningsfolk utenfor rettslokalet etter at han åpenlyst kritiserte Pakistans høyesterett.

– De spør meg hvorfor jeg snakker med pressen, hvorfor jeg er her, hva jeg sier om saken, sier Abid Q. Raja.

Rahila Iqbal (20) ble funnet død etter at bilen hun var passasjer i kjørte ut i en elv i Pakistan 1. juni i fjor. Politiet mener hun var død allerede før bilen havnet i elva, og at hun ble drept. Kvinnens far og bestefar og sjåføren av bilen ble arrestert og siktet i saken kort tid etterpå. Politiet mener motivet kan ha vært æresdrap. (ANB)

 DØDE: Politiet mener at norsk-pakistanske Rahila Iqbal ble drept. Rettssaken mot faren er utsatt under mystiske omstendigheter. Foto: Privat
DØDE: Politiet mener at norsk-pakistanske Rahila Iqbal ble drept. Rettssaken mot faren er utsatt under mystiske omstendigheter. Foto: Privat Vis mer