Rahila-tiltalte løslates ikke i dag

Kausjonsmøtet utsatt ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANDI BAHAUDDIN/OSLO (Dagbladet.no): Det skulle etter planen avholdes et kausjonsmøte for de tre tiltalte i Rahila-saken klokka 08 i dag tidlig lokal tid, men møtet er utsatt til 16. juli.


Det betyr at Rahilas far, bestefar og familiens sjåfør ikke kan bli satt fri mot kausjon før tidligst neste lørdag.

I dag fikk retten i Mandi Bahuaddin i Pakistan overlevert en fullmakt fra Rahilas eksmann (21), der han gir tre pakistanske advokater rett til å representere ham. De tre advokatene er Mahsin Akhtar Qiani, Chaudry Abdul Aziz og Iqbal Gondal.


Medisinsk rapport klar

I 10.30-tida i formiddag ble en anatomirapport fra obduksjonen av Rahila Iqbal klar. Pakistansk politi venter fortsatt på andre del av en kjemisk rapport fra obduksjonen.

Den anatomiske undersøkelsen ble gjort for å fastslå om 21-åringen kunne ha omkommet som følge av hjertestans. Rapporten tilbakeviser dette.

- Politiet har fått rapporten. Vi venter fortsatt på andre del av kjemirapporten, sier overlege Asif Ali Khan ved distriktssykehuset i Mandi Bahuaddin til Dagbladet.no.

Ifølge Khan blir rapporter og undersøkelser knyttet til Rahila-saken behandlet som hastesaker.

- Slike rapporter tar vanligvis flere måneder før de er klare, sier han. 

Dagbladet.no får også opplyst fra flere pakistanske politikilder at det er satt inn store ressurser for å få saken oppklart så snart som mulig. Årsaken skal være det store mediefokuset saken har fått.

Død etter bilulykke

Norsk-pakistanske Rahila Iqbal omkom i Pakistan 1. juni da bilen hun satt i kjørte av veien og havnet i en vannkanal.

Sjåføren, som også er en nær venn av familien til Rahila, kom uskadd fra hendelsen. Han mener hendelsen var ei ulykke.

Rahila var gift med en norsk-pakistansk 21-åring. Han er ahmadiyyamuslim og hun var sunni, og forholdet var derfor kontroversielt i Pakistan.

Tiltalt

Eksmannen hevder at Rahila ble offer for æresdrap, og han har anmeldt faren, morfaren og sjåføren. De tre sitter i varetekt i Pakistan. Politiet har innrømmet bruk av tortur.

Tidligere denne uka ble Rahilas far, morfar og sjåføren formelt tiltalt i saken. Rahilas mor vil også bli tiltalt.

Obduksjonsrapporten har påvist beroligende stoff i magen til Rahila. Det ble også funnet DNA-spor fra sædrester på avdøde, men sporene er ødelagt.

DØD: Rahila Iqbal. Foto: PRIVAT

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer