Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rahilas enkemann vil vitne i Pakistan

Uten 22-åringens vitnemål kan straffesaken mot Rahilas far stoppe opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANDI BAHA-UD-DIN/OSLO (Dagbladet.no:)  Før helgen fikk enkemannen beskjeden han har ventet på i over ett år: Fylkesmannen i Oslo gir ham 20 000 kroner til å betale deler av de skyhøye advokathonorarene i Pakistan.


- Han får nå en begrenset beløp til å forfølge saken der nede. Det betyr i alle fall at vi har advokat, men vi tror ikke tjue tusen dekker straffesaken, sier hans advokat Jan Kildahl.

Oslo-jenta Rahila Iqbal (20) døde i Pakistan 1. juni i fjor, bare fire dager etter at hun kom til landet sammen med sin familie. Hennes far, bestefar og familiens sjåfør ble kort tid etter dødsfallet siktet for drap og voldtekt.

Enkemannen ønsker å reise til Pakistan for å vitne i straffesaken, men vil ikke reise uten politibeskyttelse.

- Han er utsatt for alvorlige trusler og tør ikke reise ned uten at sikkerheten er ivaretatt, sier Kildahl.

- Vil stoppe opp

I det pakistanske rettssystemet er det ingen offentlig påtale. Enkemannen som meldte fra om drapsmistanken må derfor selv drive saken gjennom rettsapparatet.

- Det er nødvendig at han kommer ned hit. Om enkemannen ikke driver saken videre, vil den stoppe opp, sier vakthavende politisjef Hussain Mumtaz på den lokale politistasjonen i Mandi Baha-ud-Din.

BER OM VITNEMÅL: Vakthavende politisjef Mumtaz Hussain i Mandi Baha-ud-Din ber enkemannen til Rahila komme til straffesaken mot Oslo-jentas drapstiltalte far. Foto: Frank Karlsen
BER OM VITNEMÅL: Vakthavende politisjef Mumtaz Hussain i Mandi Baha-ud-Din ber enkemannen til Rahila komme til straffesaken mot Oslo-jentas drapstiltalte far. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Han opplyser at bestefaren og sjåføren fremdeles sitter varetektsfengslet i saken, mens Rahilas far skal være løslatt under hovedforhandlingene som nå skal for tingretten i byen.

Frosset

Drapstiltalte Azhar Iqbal sitter med ubetalte advokatregninger etter å ha brukt den rådyre stjernejuristen Mohammed Saif Ali som forsvarer.

Iqbal skal ha fått innvilget 75 000 skattekroner fra Fylkesmannen, men den norske ambassaden i Islamabad skal ha frosset pengene etter å ha 37 000 kroner.

- Det skaper problemer med å finne gode advokater. Ingen advokater vil ha en klient som ikke kan betale for seg, sier farens advokat Abid Q. Raja.

image: Rahilas enkemann vil vitne i Pakistan
<B>FENGSLET: Rahila Iqbals bestefar og familiens sjåfør sitter fremdeles fengslet, sier politisjef Mumtaz (t.v). I bakgrunnen overbetjent Ansar Ajab ved siden av cella på politistasjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!