Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rahilas far:- Jeg er sjokkert

Azhar Iqbal sier han er sjokkert over at datteren skal ha blitt neddopet og muligens voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde stor tro på at obduksjonsrapporten skulle bidra til å renvaske oss for anklagene om æresdrap på vår datter, men de seneste funnene gjør at jeg ikke lenger har tro på etterforskningen, sier Iqbal til Dagbladet.no fra fengselscellen.

Han sitter varetektsfengslet sammen med morfaren og familiesjåføren, mistenkt for å ha drept Rahila etter at hun giftet seg mot familiens vilje.

Azhar Iqbal mener han er sikker i sin sak og sier familien er uskyldig.

- Jeg er helt sikker på at ingen i familien kan ha gitt henne disse medisinene. Rahila hadde dessuten ikke for vane å bruke beroligende medikamenter heller, forsikrer Iqbal.

For to dager kom nyheten om at det var funnet beroligende midler i magen til Rahila etter at første del av den mye påventede obduksjonsrapporten ble offentligjort. Ifølge Aftenposten har Rahila dessuten hatt seksuell omgang før hun døde i bilulykken 1. juni, etter at det er funnet sædspor i kroppen hennes.

De oppsiktsvekkende opplysningene peker i retning av at Rahila kan ha blitt voldtatt før hun døde.

Overlege Asif Ali Khan ved distriktsykehuset i Mandi-Bahauddin har nå ansvaret for resten av obduksjonsrapporten, som skal ligge klar om noen dagers tid.

Venter på rapport

- Første del av den medisinske rapporten viser spor av et beroligende middel i kroppen til Rahila, men vi vet ikke noe om mengden ennå. Det får vi ikke vite før patologi-rapporten er klar, sier Khan til Dagbladet.no.

SJOKKERT PAPPA:  Rahilas far, Azhar Iqbal er sjokkert over opplysningene. Her utenfor rettsbygningen i Mandi-Bahauddin etter at han  ble fengslet i nye to uker. Han står her i samtale med den norske ambassadens førstesekretær, Thorvald Boe. Foto: YAMA WOLASMAL
SJOKKERT PAPPA: Rahilas far, Azhar Iqbal er sjokkert over opplysningene. Her utenfor rettsbygningen i Mandi-Bahauddin etter at han ble fengslet i nye to uker. Han står her i samtale med den norske ambassadens førstesekretær, Thorvald Boe. Foto: YAMA WOLASMAL Vis mer

- Vi kan ikke si med sikkerhet om Rahila ble voldtatt eller ikke. Det får vi svar på først når andre del av den kjemiske analysen er klar om en ukes tid, sier overlege Khan.

En høytstående politikilde i Mandi-Bahauddin, sier til Dagbladet.no at han derimot er sikker på at Rahila ble voldtatt.

- Jeg er helt sikker på at Rahila ble voldtatt, fordi det ofte skjer i slike saker, sier politimannen anonymt.


Jakter på moren

Distriktpolitisjef Waqar Haidar som har ansvaret for Rahila-etterforskningen vil ikke gå inn på voldtektspåstandene, men sier at pakistansk politi jobber på høygir for å få løst saken.

- De seneste medisinske rapportene viser at vi tar denne saken meget alvorlig. Vi jobber med flere ledetråder og skal komme til bunns i denne saken, sier politisjefen.

Haidar mener moren til Rahila som også er anmeldt av enkemannen i Norge, kan sitte på viktig informasjon i forbindelse med det mystiske dødsfallet.

Hun har vært sporløst forsvunnet helt siden etterforskningen startet for snart en måned siden.

- Vi har etterlyst moren og foretatt flere razziaer hjemme hos familien Iqbal i Randheer, uten å finne henne.

- Det er viktig å komme i kontakt med henne fordi hun vil kunne svare på mange viktige spørsmål knyttet til saken, sier politisjef Haidar.

<B>DØDE I PAKISTAN: Norsk-pakistanske Rahila Iqbal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!