Rahilas far krever millioner

Riksadvokaten har henlagt straffesaken mot Rahila Iqbals far. Nå vil faren kreve erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Riksadvokatens henleggelse er datert 2. august i år. Saken er ikke henlagt som «intet straffbart forhold» slik farens advokat Abid Q. Raja hadde bedt om, men etter bevisets stilling.

- Det er skuffende at de henlegger saken etter bevisets stilling. Jeg er overrasket, for vi som kjenner bevisene i saken, vet at her er det intet bevis, sier farens advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

I ettermiddag fortalte han sin klient at saken var henlagt. Nå varsler han millionsøksmål mot den norske staten, fordi han mener norske myndigheter har bidratt til straffeforfølgelsen mot Azhar Iqbal i Pakistan.

- Vi har rådet Iqbal til å bringe saken inn for retten, for å få spørsmålet om bevisets stilling vurdert. Vi vil uansett kreve et høyt erstatningsbeløp.

- Kan du antyde hvilket beløp dere snakker om?

- Uten å konkretisere eksakt beløp, snakker vi om millioner. Min klient er hengt ut som æresdrapsmann, torturert og slått, så her snakker vi om et meget høyt beløp, sier advokat Raja.

Frikjent i Pakistan

I november i fjor kom Azhar Iqbal hjem til Oslo som fri mann etter at han var frifunnet av siste instans i pakistansk rettsvesen for drapet på sin egen datter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer