Rahilas far voldsdømt.

Dømt for vold og trusler med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge Aftenosten ble Rahila Iqbals far, Azhar Iqbal, dømt for trusler om legemsfornærmelse. Handlingen skal ha skjedd utenfor en pizzarestaurant i Helgensensgate i Oslo natt til 29. juli 2000.

Faren skal ha kjørt bilen sin inn i sidedøren på fornærmedes bil, og deretter banket bileieren. Fornærmede skal også ha blitt klemt i bildøren av Iqbal. Deretter holdt Iqbal en springkniv mot den fornærmede.

Aftenposten refererer dommen, der det står at personen Iqbal er dømt for vold mot, er bror til en person som har hatt en forbindelse til Iqbals datter. Dette skal Iqbal ha mislikt. Æresbegrepet skal ha stått sentralt i dommen, skriver avisa.

Iqbal ble dømt til seks måneders fengsel, og skal ha sonet denne dommen.

Rahilas mann er også straffedømt. Ektemannen, som anklager Rahila Iqbals familie for drap, har selv et langt rulleblad.

21-åringen har to dommer fra august og september i fjor. Den siste dommen gjaldt en voldsepisode fra november 2001. Ifølge dommen skal han ha truet med å slå en kollega på en McDonalds-restaurant i Oslo med en kølle, for deretter å ringe kollegaen på telefon, og da true med å drepe ham, skriver TV2 Nettavisen.

Mannen er også tidligere dømt for svindel og en rekke mindre forhold. Han har til sammen sonet 105 dager i fengsel for forholdene.

Verken politiet, 21-åringen eller hans advokat ønsker å kommentere opplysningene fra dommene.

FENGSLET: Den norske advokaten Abid Raja er i Pakistan for å bistå Rahilas familie. Her sammen med faren. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
FENGSLET: Den norske advokaten Abid Raja er i Pakistan for å bistå Rahilas familie. Her sammen med faren. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
ETTERFORSKES: Dødsfallet til den norske statsborgeren Rahila Iqbal.
BESØKSFORBUD: Rahilas bestefar (nummer to fra venstre) og sjåføren som kjørte ulykkesbilen. Sjåføren er nå satt på isolat.