Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raid mot ettersøkt krigsforbryter

Fant 80 000 euro - men ikke Ratko Mladic.

 FANT PENGER,  IKKE MANNEN:  Serbiske spesialstyrekr i aksjon i utkanten av Beograd i dag mot Mladic-familiens hus.  Sønnen Darko var hjemme med 80 000 euro, ikke Ratko Mladic. FOTO: AP/SCANPIX.
FANT PENGER, IKKE MANNEN: Serbiske spesialstyrekr i aksjon i utkanten av Beograd i dag mot Mladic-familiens hus. Sønnen Darko var hjemme med 80 000 euro, ikke Ratko Mladic. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Et helt boligområde ble sperret av i utkanten i Beograd i formddag da væpnede serbiske spesialstyrker gikk til aksjon mot et hus som tilhører familien til den ettersøkte krigsforbryteren Ratko Mladic.

Flere medier melder at sønnen Darko var i huset under raidet, men ikke hovedpersonen Ratko Mladic (66) selv.

Europas mest ettersøkteGeneralen for de bosnisk-serbiske styrkene i 1992 til 1995 under borgerkrigen i Jugoslavia er fortsatt Europas mest ettersøkte krigsforbryter. Han er blant annet tiltalt for å ha satt i scene massakren i Srebrenica i 1995, der 8 000 muslimske gutter og menn ble henrettet.

Politiet fant en større kontantsum penger. En anonym politkilde opplyser til nyhetsbyrået AFP at nærmere 80 000 euro - over 600 000 kroner ble beslaglagt.

EU har har økt presset på Serbia for å pågripe Mladic dersom landet skal ha noen sjanse til å bli medlem av Den europeiske unionen.

 I AKSJON:  General Ratko Mladic (i midten) i aksjonen under borgerkrigen, her på flyplasssen i Sarajevo i 1993. FOTO: AFP/SCANPIX.
I AKSJON: General Ratko Mladic (i midten) i aksjonen under borgerkrigen, her på flyplasssen i Sarajevo i 1993. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer

Statsråd gikk av
Serbias arbeidsmarkedsminister Rasim Ljajic hadde ansvaret for å pågripe Mladic og sørge for at han blir framstilt for menneskerettighetsdomstolen i Haag.

I fjor sa Ljajic at han ville gå av som statsråd hvis han ikke greide å fullføre den oppgaven i løpet av 2009.

Mladic er fortsatt på frifot, og Serbia har fått ny arbeidsminister.

 SERBISK HELT:  Ratko Mladic  har fortsatt høy status blant mange serbere. Her grafitti fra veggen på en boligblokk i Beograd, fotografert 15. februar i år: Ratko Mladic, en serbisk helt, er budskapet. FOTO: AP/SCANPIX.
SERBISK HELT: Ratko Mladic har fortsatt høy status blant mange serbere. Her grafitti fra veggen på en boligblokk i Beograd, fotografert 15. februar i år: Ratko Mladic, en serbisk helt, er budskapet. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!