Covid-19 i USA

Raiden (4) mistet begge foreldrene

Med kort tids mellomrom døde både Adan og Mariah av komplikasjoner knyttet til coronaviruset.

FAMILIE: Den lille familien på tre har nå blitt til én. Raiden (4) bor nå med bestemor. Foto: Gofundme
FAMILIE: Den lille familien på tre har nå blitt til én. Raiden (4) bor nå med bestemor. Foto: Gofundme Vis mer
Publisert

USA har passert over 250 000 coronarelaterte dødsfall. Antall sykehusinnleggelser har doblet seg den siste måneden og når stadig nye høyder.

Raiden Gonzales (4) fra Texas er blant dem som kommer til å merke konsekvensene av pandemien resten av livet. Med bare fire måneders mellomrom har han mistet begge foreldrene sine til viruset.

Pappa Adan (33) testet positivt for covid-19 3. juni. Han fikk behandling på sykehus, før han gikk bort tre uker seinere. Mamma Mariah gikk brått bort 5. oktober, under et døgn etter at hun begynte å føle seg dårlig. Hun ble bare 29 år.

Det skriver flere internasjonale medier, deiblant Sky News.

- Sliter fortsatt med å forstå

Raidens bestemor på morssiden, Rozie Salinas, har overtatt omsorgen for 4-åringen. Hun forteller til Good Morning America at barnebarnet fortsatt strever med å forstå det som har skjedd.

- Han forstår hva som har skjedd med sin far, at han er en engel, men han har ennå ikke prosessert at Mariah er borte, og at hun også er en engel, sier hun.

- Det hender at han har sine øyeblikk, der han spør hvorfor han ikke kan få moren sin tilbake.

Familien tror at Adan ble smittet på jobb som sementbil-sjåfør. Han skal ikke ha hatt noen underliggende sykdommer.

Mariah jobbet i barnehage. Dødsårsaken er ifølge Salinas fastslått å være covid-19, lungebetennelse og akutt svikt i luftveiene. Begge skal ha tatt alle forholdsregler for å unngå å bli smittet.

- Vi sliter fortsatt med å bearbeide alt fordi det gikk så raskt. Det ga ikke noen mening for oss, sier Salinas.

Kommer med oppfordring

Raiden fyller 5 år 22. november. Familien har planlagt å feire dagen ei uke seinere med en drive in-parade med dinosaurtema, arrangert av Rozie Salinas' søster, Maggie Bryant.

Texas, der Raiden og bestemor Rozie bor, er staten med flest bekreftede tilfeller av coronasmitte i hele USA. Flere tusen ekstra helsearbeidere er sendt til overbelastede sykehus, og over 20 500 personer har dødd, skriver NTB.

I grensebyen El Paso har likhusene begynt å betale fengselsinnsatte for å bistå med transporten av døde.

Bryant kommer med en tydelig oppfordring overfor CNN.

- Jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg vet hva det (coronaviruset) har gjort med oss, og jeg kjenner smerten - tomrommet det har etterlatt. Denne lille gutten har ikke lenger foreldrene sine. Du hører om dødsfallene, men du hører liksom aldri om menneskene som sitter igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer