Raider Christiania

To hundre politimenn har stormet inn i Christiania. De jakter på stoff og sprengstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no.)- Vi gikk inn klokken 15:15 med to hundre mann. Denne gangen går det stille og rolig for seg, sier visepolitikomisær Paul Vestergård ved Politiet i København til Dagbladet.no.

Razziaen er et ledd i en ny offensiv politiet har satt inn for å bli kvitt stoffsalget i fristaden som har rundt seks hundre frastboende og langt flere turister. To hundre bevæpnede politifolk med hunder deltar i razziaen.

- Vi er inne med mange hunder og leder både etter hasj og sprengstoff. Vi har tildligere blitt møtt med stenkasting, men så langt har det gått greit i dag. I de siste fire ukene har vi hatt en slik razzia hver uke, sier Vestergård.

Stormer

- Det er en helt vanlig ransakelse. Politiet stormer gjennom hele byen på jakt etter hasj, sier Noka Forschhammer som bor i kollektivet Fabrikken i Christiania til Dagbladet.no.

Forschhammer forteller at politet stadig vekk stenger av fristaden mens de ransaker området. Selv opplever hun det ikke som veldig dramatisk, på tross av det store antallet politifolk.

- Nei, det er en ganske allminnelig uttrykning, sier hun.

Ansatte på fabrikken Christiania Bikes, som selger produktene sine i Christiania, er derimot veldig lite forbnøyd med utviklingen i området.

- Det er virkelig ille. Dere må hjelpe oss. Dere må komme fra Norge for å hjelpe oss, sier en av fabrikkarbeiderne til Dagbladet.no.

Christiania er mest kjent for Pusher Street der du åpenlyst kan kjøpe hasj.

<B>RIVES:</B> Fjerde janauar rev innbyggerne i Christiania hasjbodene i Pusher Street frivillig.