Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raider norske småbryggerier

Med et jafs på 60 prosent av Haandbryggeriet blir Norbrew Norges største innen håndverksøl.

Steinar Knutsen:  Fyller opp med lokalt øl. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Steinar Knutsen: Fyller opp med lokalt øl. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen kan fortelle at Norbrew kjøper 60 prosent av aksjene i Haandbryggeriet. Med fire bryggerier og en kapasitet på 10 millioner liter i sin portefølje blir Norbrew Norges største aktør innen håndverksøl.

Oppkjøpsraid Voss Fellesbryggeri ble etablert på Voss i fjor, Northern & Co. begynte å produsere øl på Fedje i Hordaland i fjor sommer og Oslo & Akershus Bryggeri vil stå ferdig i januar neste år. Nå fusjoneres disse tre i ett felles selskap, nyetablerte Norbrew.

I tillegg kjøper Norbrew en andel av aksjene i Haandbryggeriet i Drammen.

Landets største innen håndverksøl - Vi har kjøpt 60 prosent av aksjene i Haandbryggeriet. Aksjene overtas i august. Med dette blir Norbrew landets største aktør innen håndverksøl, med en kapasitet på til sammen cirka 10 millioner liter, sier Steinar Knutsen, konsernsjef i Norbrew, til Finansavisen.  

Haandbryggeriet var eid av Jens Petter Maudal (40 prosent), Arne Eide (20 prosent), Egil Hilde (20 prosent) og Rune Eriksen (20 prosent). Det er Maudal og Eriksen som har solgt sine aksjeposter til Norbrew. Partene ønsker ikke å gå ut med prisen.

Tanken bak Norbrew er at dette selskapet skal ivareta logistikk og innsalg overfor kjeder, Vinmonopolet, HoReCa og eksportmarkeder på vegne av de fire bryggeriene.

Klare ambisjoner - Vi tar oss av papirarbeidet, mens bryggeriene skal gjøre det de kan best: brygge øl. Dette er noe kjedene og HoReCa ønsker, for små bryggerier klarer ofte ikke å møte kjedene på deres premisser. Norbrew har dessuten økonomi til å bygge opp kapasiteten, sier Knutsen, som regner med at de fire bryggeriene samlet vil omsette for 100 millioner kroner til neste år.  

- Hvorfor satser dere på akkurat disse fire håndverksbryggeriene?

- De har forskjellige geografiske lokaliseringer, og de har alle en god historie å fortelle. Derfor passer de veldig godt sammen, sier Knutsen til Finansavisen.

Nå skal Norbrew hente 15 millioner i en emisjon. Knutsen forteller at Norbrew prises til 39,5 millioner kroner før emisjonen.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!