Lukrativt boligraid

Raidet boligen til russisk korrupsjonsjeger, fant 120 millioner dollar i kontanter

Anklaget for maktmisbruk, for å ha utnyttet sin stilling og for å ha tatt imot bestikkelser.

STORT PENGEFUNN: Ifølge etterforskerne ble det funnet 120 millioner dollar og 2,2 millioner euro i kontanter i korrupsjonsjegerens hjem. Foto: NTB Scanpix
STORT PENGEFUNN: Ifølge etterforskerne ble det funnet 120 millioner dollar og 2,2 millioner euro i kontanter i korrupsjonsjegerens hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Å raide hjemmet til den fungerende lederen for det russiske antikorrupsjonsbyrået, viste seg å bli en lønnsom affære for russisk politi, ifølge den statseide tv-selskapet Russia Today.

I boligen hans fant politiet en stor bag med så mye som 120 millioner dollar i kontanter.

Politiet arresterte den fungerende lederen i det som kalles avdelingen for administrasjon av økonomisk sikkerhet og bekjempelse av korrupsjon, Dmitry Zakharchenko, umiddelbart etter operasjonen.

Ifølge etterforskerne ble det funnet 120 millioner dollar og 2,2 millioner euro i kontanter.

Varetektsfengslet

- Det endelige beløpet er foreløpig ukjent. Politiet konfiskerte kontantene i Zakharchenkos bolig, det er ennå ikke kjent hvor mange flere eiendeler han har, sier en kilde til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Zakharchenko har nektet å kommentere pengefunnet, eller pengenes opprinnelse. Foreløpig har han bare hevdet sin uskyld.

Lørdag ble han brakt for retten, og anklaget for maktmisbruk, for å ha utnyttet sin stilling og for å ha tatt imot bestikkelser.

Retten avgjorde at Zakharchenko må sitte i varetektsfengsel i to måneder, fram til 8. november.

Foreslår kausjon på 1 million dollar

I mellomtiden har de første bildene av pengene som ble funnet i boligen til lederen av det russiske antikorrupsjonsbyrået dukket opp i russiske medier. Bildene viser at etterforskerne var nødt til å finne en stor kasse, for å få plass til å ta med seg alle pengene.

Det russiske nyhetsbyrået TASS melder at leiligheten der pengene ble funnet tilhører Zakharchenkos søster. Ifølge nyhetsbyråets kilder tilhørte pengene opprinnelig NOTA-bank, som fikk lisensen sin inndratt i 2015.

Advokatene til Zakharchenko har foreslått at kausjonen hans settes til 70 millioner rubler, noe som tilsvarer omtrent 1 million dollar,

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer