To menn varetektsfengset:

Raidet dekkhotell for flere hundre tusen - i Sverige ble det full stopp

- De angrer veldig på det de har gjort.

To menn fra Litauen er fredag varetektsfengslet i fire uker i Hedmarken tingrett. Begge er siktet for grovt tyveri.

Ifølge politiadvokat Eystein Husby var det natt til 31. januar at de to mennene slo til mot et dekkhotell på Lillehammer. Derfra skal de ha fått med seg dekk og felger for store verdier.

- Det er snakk om nærmere 80 dekk på felg, både nye og brukte. Det er verdier for flere hundre tusen, sier Husby til Dagbladet.

Avslørt av kamera

Politiets innsamling av overvåkningsmateriale fra området, viste at en varebil var fanget opp på kameraer like ved dekkhotellet i samme tidsperiode som tyveriet skal ha blitt gjort. Ut ifra bildene satte politiet i gang arbeidet med å spore opp sjåføren. Det endte med en etterlysning som også gikk ut til svensk politi.

1. februar ble varebilen stoppet av politiet i Stockholm. Der ble også de to litauerne pågrepet og utlevert til Norge torsdag denne uka.

- De hadde vært etterlyst i litt over ett døgn da de ble tatt i Sverige. Pågripelsen gikk helt udramatisk for seg, sier Husby.

Erkjenner alt

De to mennene som er i 30- og 40-åra skal ikke være tidligere kjent for politiet. Ifølge deres forsvarer, advokat Svein-Olav Bøen, har begge to erkjent å ha utført tyveriet.

- De hadde dekkene i bilen, da de ble stoppet i Sverige. Begge to har erkjent alt, og sier samtidig at de angrer veldig på det de har gjort, sier Bøen.