Raidet Dotcom-huset

Kona og barna til Megaupload-gründeren måtte flytte da politiet gikk til aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Megaupload-gründeren Kim Dotcom har sittet fengslet i New Zealand siden FBI ba om at han skulle arresteres.

I dag fikk politiet tillatelse til å gå til aksjon mot nok et av husene millionæren hadde til rådighet i Auckland.

Huset de gikk til aksjon mot i dag ble kjøpt av Dotcom i fjor og skal være verdt over 20 millioner kroner. Det er det minste på nettgründerens lukseriøse eiendom.

Politiet har også fått retten med på at huset ikke kan selges, da politiet har fått ta beslag i Dotcoms eiendeler.

Dotcoms gravide kona og tre barn har bodd i huset den siste tida, men måtte flytte da politiet i dag gikk til aksjon. De har flyttet til et av de andre husene på den store eiendommen.

Amerikanske FBI mener Dotcom er skyldig i massiv fildeling ettersom brukere av nettstedet Megaupload blant annet brukte det til å dele filer som filmer og musikk.

Dotcom selv hevder han ikke har gjort noe ulovlig, men retten i Auckland har foreløpig besluttet at han skal bli sittende i varetekt på grunn av rømningsfaren.

Om to uker skal han møte for retten igjen, da er det ventet at USA vil kreve ham utlevert.

Myndighetene har gitt familien hans tillatelse til å bli boende på luksuseiendommen hans, men det er staten som nå eier alt som er på den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer