VOLDTEKT: Her ved togstasjonen i New Delhi skal den danske kvinnen (51) ha blitt voldtatt av seks menn. Foto: AFP / NTB scanpix
VOLDTEKT: Her ved togstasjonen i New Delhi skal den danske kvinnen (51) ha blitt voldtatt av seks menn. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Raidet flere adresser etter gruppevoldtekt av dansk kvinne (51)

Overgrepet føyer seg inn en grufull statistikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indisk politi har pågrepet flere mistenkte etter at en 51-årig dansk kvinne skal ha blitt gjengvoldtatt ved en togstasjon i New Delhi.

Indisk politi slo til mot flere adresser og pågrep de seks mennene, etter at den danske kvinnen meldte fra til politiet og til Danmarks ambassade til India om at hun var blitt voldtatt.

Den danske kvinnen hadde vært på ferie i India i omkring en uke da overgrepet skjedde. Hun skal ha blitt truet med kniv, bortført til et avsidesliggende område og så voldtatt, etter at hun gikk seg bort etter et museumsbesøk og spurte noen lokale menn om veien hjem til hotellet.

- Hun hadde gått seg bort da det skjedde. Politiet har pågrepet flere mistenkte, som nå sitter i avhør. Etterforskningen er i full gang, sier Rajan Bhagat, talsperson for politiet i New Delhi.

Lokale medier melder at kvinnen ble truet med kniv av en gruppe på mer enn seks menn, på vei tilbake til hotellet sitt i et område som er populært blant ryggsekkturister.

De seks mennene skal også ha tatt med seg kvinnens eiendeler, ifølge Times of India, og hun fikk ikke meldt ifra om hendelsen før hun til slutt klarte å komme seg tilbake til hotellet sitt.

Der ventet reisemakkeren hennes, og de to varslet hotellbetjeningen, dansk UD og politiet.

- Var veldig redd Bestyreren på hotellet der kvinnen og reisemakkeren bodde, beskriver kvinnen som vettskremt og sterkt preget da hun kom tilbake til hotellet etter det grove overgrepet.

- Hun var veldig redd da hun kom tilbake hit. Hun ville helst ikke snakke med noen, hun ville bare være for seg selv, sier hotellbestyreren til Ekstra Bladet.

- Vi kontaktet politiet, som etterforsker saken nå. Det er utrolig trist - og jeg har aldri opplevd noe lignende, sier hotellbestyreren.

De to turistene har nå forlatt India til fordel for hjemlandet Danmark. Kvinnen skal ikke ha ønsket å møte til en medisinsk undersøkelse i India etter hendelsen.

Hvert 22. minutt Dette er imidlertid langt ifra første gang kvinner utsettes for grove overgrep i India - et land der synet på og behandlingen av kvinner er blitt kraftig kritisert de siste årene.

Ifølge CNN skjer det en voldtekt hvert 22. minutt i det enorme landet. I tillegg antas mørketallene å være store.

Tilsynelatende har lite endret seg etter at fire menn i september ble dømt til døden for drap og voldtekt for grufulle overgrep mot en 23 år gammel kvinne i New Delhi.

Kvinnen og en mannlig venn ble lokket ombord på en buss, av fem menn og en 17 år gammel gutt, i desember 2012. Kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger mens hennes venn ble holdt unna, slått og mishandlet. Kvinnen ble også slått med en jernstang, før de to ble kastet av bussen. Kvinnen døde to uker etter på et sykehus i Singapore.

Den femte mannen ble seinere funnet død i fengsel. Gutten ble dømt til fengsel i en ungdomsdomstol.

Voldtatt og brent I oktober i fjor ble flere menn pågrepet og siktet etter at en 16 år gammel jente ble gjengvoldtatt to ganger og deretter brent til døde.

Tenåringsjenta ble første gang angrepet og voldtatt av en gruppe menn i byen Kolkata 26. oktober. Dagen etter oppsøkte hun politiet for å anmelde voldtekten.

På vei hjem fra politistasjoner ble hun overfalt og gjengvoldtatt på nytt. Lille julaften ble hun så oppsøkt av to menn, som satte fyr på henne. Jenta fikk store skader og døde på sykehus nyttårsaften.

Dopet ned I juli i fjor ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter. Noen måneder tidligere var ei fem år gammel jente blitt voldtatt av en nabo.

Ifølge Hindustan Times er det bare noen dager siden en polsk kvinne (35) skal ha blitt dopet ned, bortført og voldtatt av en drosjesjåfør hun hadde hyret inn til å kjøre henne - og hennes to år gamle datter - fra Delhi til Agra.

Nylig ble også seks menn dømt til fengsel på livstid for voldtekt og ran av en 39-årig sveitsisk kvinne som var på sykkeltur i delstaten Madhya Pradesh.