Raidet moské i London

150 bevæpna politifolk og to helikopte ble brukt for å raide moskéen i London. Sju arresterte kyttes til Ricin-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen skjedde natt til i dag i London. Minst 150 politifolk var med i aksjonen, ifølge avisa The Guardian. Med rambukk og andre tenkelige midler, tok politiet seg inn moskeen i Finsbury Park.

Politiet sa at aksjonen mot moskeen og to tilstøtende bygninger var del av en planlagt etterretningsoperasjon.

I en pressemelding het det at aksjonen har forbindelse med oppdagelsen av den dødelige giften ricin i en leilighet tilhørende nordafrikanske innvandrere for noen uker siden. Det ble ikke funnet kjemiske stoffer i moskeen i Finsbury Park.

Moskeen i Finsbury Park har lenge vært kjent som et tilholdssted og rekrutteringssenter for ekstreme islamistiske miljøer i Storbritannia. Den er basen til Abu Hamza al-Masri, som leder gruppen Supporters of Sharia. Masri er meget kontroversiell i Storbritannia fordi han har gått åpent ut med støtte til Osama bin Laden.

Det er uklart om Hazma er en av de som ble fengslet.

Offensiv

Den britiske avisen the Daily Telegraph skriver i sin mandagsutgave at innenriksminister David Blunkett har gitt ordre om nye tiltak mot terrormistenkte i landet. Det innenlandske etterretningsbyrået MI5 har fått ordre om å gjøre det «som måtte være nødvendig» for å spore opp utlendinger som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Ifølge avisen ønsker Blunkett at politiet benytter seg antiterrorloven som ble vedtatt etter terrorangrepene 11. september 2001. Loven gir politiet lov til å holde utenlandske statsborgere i forvaring på ubegrenset tid uten rettssak, hvis de mistenkes for å ha forbindelser med internasjonal terrorisme.

Siktet

En 29 år gammel libyer ble torsdag siktet for brudd på antiterrorlovene. 29-åringen er en av tre nordafrikanere som ble pågrepet i en politiaksjon i Manchester i forrige uke.

En politimann ble drept med kniv i aksjonen. Den antatte gjerningsmannen er siktet for drap, mens den tredje nordafrikaneren sitter i politiets forvaring uten siktelse eller rettsmøte, slik terrorloven tillater.

<B>KONTROVERSIELL:</B> Arkivbilde av den kontroversielle Abu Hamza, som blant annet har gått offentlig ut og støttet Osama bin Laden.