Raja: - Heian må få ytre seg selv om han hater meg

Venstre-mannen og norskpakistaneren mener SOS Rasisme skaper rasisme. - Vi hater ingen, sier Heian.

ANGREPET: NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian (28) fikk ikke fullført Færder VGS' skoledebatt i dag; han ble truffet av en gjenstand fra salen og endte til slutt på legevakta. Han avviser at han hater Abid Q. Raja. - Det er innvandringspolitikken vi vil til livs, ikke menneskene, framholder partilederen. Foto: CHRISTIAN HØYBØ
ANGREPET: NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian (28) fikk ikke fullført Færder VGS' skoledebatt i dag; han ble truffet av en gjenstand fra salen og endte til slutt på legevakta. Han avviser at han hater Abid Q. Raja. - Det er innvandringspolitikken vi vil til livs, ikke menneskene, framholder partilederen. Foto: CHRISTIAN HØYBØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - SOS Rasisme skaper rasisme med sin militante framferd. De bør gå i seg selv.

Kraftsalven kommer fra Abid Q. Raja. Den profilerte Venstre-politikeren er svært oppbrakt etter Tønsberg-skolen Færder VGS' politikerdebatt i dag, der NorgesPatriotenes leder Øyvind Heian ble truffet av en gjenstand fra salen og endte på legevakta.

I forkant av debatten delte SOS Rasisme ut løpesedler som oppfordret Færder-elever til å vende Heian ryggen. Stemningen ble imidlertid svært opphetet, og flere kastet gjenstander mot partilederen, hvorav en - trolig ei flaske - traff 28-åringen i panna så blodet silte.

«Norge fritt - Norge hvitt» NorgesPatriotene har lenge markert seg som et parti på ytterste høyre, med brodd mot innvandring og islam, under motto som «Norge fritt - Norge hvitt». Partiet stiller til stortingsvalget i år, etter å ha samlet tilstrekkelig antall underskrifter i Vestfold.

Raja, som har bakgrunn fra Pakistan, understreker på det sterkeste at han tar avstand fra partiet og alt de står for, men at han vil gå langt i å forsvare deres rett til å ytre seg i offentligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer