Hardt ut mot Frps nye nestleder

Raja advarer mot «Sylvi-tilstander»

Mandag blir Sylvi Listhaug etter alt å dømme ny nestleder i Frp. Venstre-profil Abid Raja varsler tøffe oppgjør om innvandring og integrering.

OPPGJØR: Venstres Abid Raja vil følge nøye med på hva Sylvi Listhaug kommer med av utspill framover og sier han akter å ta oftere til motmæle.
 Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
OPPGJØR: Venstres Abid Raja vil følge nøye med på hva Sylvi Listhaug kommer med av utspill framover og sier han akter å ta oftere til motmæle. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Raja har besluttet å endre strategi overfor Sylvi Listhaug. Framover skal han på nytt gå «all in» i innvandringsdebatten.

- Jeg frykter ikke svenske tilstander. Jeg frykter «Sylvi-tilstander», sier Venstres finanspolitiske talsperson til Dagbladet.

Raja, som også er visepresident på Stortinget, sier at han ofte har valgt å ikke ta til motmæle mot Sylvi Listhaug, fordi Venstre og Frp lenge har samarbeidet tett, også i regjering.

Men nå egger han til kamp mot den tidligere innvandringsministeren, som Frp's sentralstyre etter alt å gjøre vil konstituere som ny nestleder på mandag.

- Jeg vil ikke lenger tie når hun snakker negativt om muslimer og innvandrere som gruppe og fremmer myter og fordommer. Minoritetsungdom i Norge må se at de har noen som snakker deres sak i offentligheten, sier Raja.

- Hagen i ny versjon

Venstre-representanten sier han vil møte Listhaug på samme måte som han møtte Carl I. Hagen i TV-debatter som fersk samfunnsdebattant.

- Jeg får fortsatt positive tilbakemeldinger, ikke minst fra minoritetsmiljøene, fordi jeg gikk ut mot Carl I. Hagen under Per Ståle Lønnings debattprogram på TV 2 i sin tid. Sylvi Listhaug er 2.0-versjonen av Hagen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer