Raja bedt om å forlate NRK-studio

Ble kritisert for dialogmøtene han arrangerer på Litteraturhuset i Oslo.

BEDT OM Å FORLATE STUDIO: Abid Raja (V) ble bedt om å forlate NRK-studio etter en opphetet debatt om dialogmøtene han arrangerer på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Erik Johansen / Scanpix
BEDT OM Å FORLATE STUDIO: Abid Raja (V) ble bedt om å forlate NRK-studio etter en opphetet debatt om dialogmøtene han arrangerer på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I en debatt i NRKs Kulturnytt på NRK P2 i ettermiddag måtte programleder Lilly Fritzman be debattdeltaker Adid Q. Raja om å forlate studio.

Bakgrunnen for debatten var en kronikk i dagens VG, der stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) skriver at Abid Raja (V) har gjort dialog til sitt varemerke, men bidrar til det stikk motsatte med sine dialogmøter på Litteraturhuset i Oslo.

- Iscenesatte konfrontasjoner- Dialogmøtene er for meg mange iscenesatte konfrontasjoner med mennesker med ekstreme synspunkter.

- Som eksempel inviterte Raja en kontroversiell imam og tidligere talibanminister, som både er terrormistenkt og dømt for vold. Til et annet møte kom en person som ble forhåndsannonsert om ekstremist og fremførte et innlegg kalt «Derfor hater jeg jøder og homofile», sier Haugli i debatten.

- Den type iscenesettelse av konfrontasjon bidrar bare til å forsterke motsetningene i integreringsdebatten. Derfor har jeg tillatt meg å stille spørsmål om dialogmøtene bidrar til det de angivelig skal bidra til; som er dialog og forståelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer