- Raja bruker de verste hersketeknikkene mot unge minoritetsjenter

Raja kraftig ut mot unge AUF-ere på Twitter.

REFSER RAJA: Martin Henriksen går kratig ut mot Abid Q. Raja, etter at han angrepet Ap og AUF på Twitter for at han ifølge Henriksen setter dem i bås ved å kalle de «Hadiavenninner», «norsk-brun» og minoritetsjenter med anførselstegn. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
REFSER RAJA: Martin Henriksen går kratig ut mot Abid Q. Raja, etter at han angrepet Ap og AUF på Twitter for at han ifølge Henriksen setter dem i bås ved å kalle de «Hadiavenninner», «norsk-brun» og minoritetsjenter med anførselstegn. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går var det dialogmøte mellom Siv Jensen og minoritets-ungdom i regi av Abid Q. Raja (V) i Litteraturhuset i Oslo.

I forkant for møtet forsøkte Raja å få noen fra ledelsen i Arbeiderpartiet å stille opp i panelet. Stortings-representant for Oslo arbeiderparti, Hadia Tajik, kunne stille. Men dette ble avvist av Raja.

- Jeg tar avvisningen med godt humør, men synes det er synd jeg ikke fikk møte ungdommene og Siv Jensen i debatt, sier Tajik selv til Dagbladet.

«Hersketeknikker av verste sort»
Etter at to unge AUF-ere med minoritetsbakgrunn tok til motmæle har han gått til kraftig angrep på Ap og AUF via mikrobloggingtjenesen Twitter.

- To unge jenter i 20-åra tok til ordet i debatten og gav han kritikk for at Tajik ikke fikk delta. De to og andre følte seg ikke representert i panelet, og de mente det var feigt å ikke ha med henne i debatten, sier AUF-leder Martin Henriksen til Dagbladet.

Han mener Raja bruker hersketeknikker av verste sort.

- Det er tragisk at når to unge unge jenter med  minoritetsbakgrunn tar til orde, så setter han dem i bås ved å kalle de «Hadiavenninner», «norsk-brun» og minoritetsjenter med anførselstegn.

- BØR BEKLAGE: Martin Henriksen (AUF) går hardt ut mot debattteknikken til Venstre-politiker Abid Q. Raja. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- BØR BEKLAGE: Martin Henriksen (AUF) går hardt ut mot debattteknikken til Venstre-politiker Abid Q. Raja. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Lavmål
- Det mener jeg er lavmål av en som har som mål for å komme seg inn på Stortinget. Det er en uverdig hersketeknikk. Er det sånn han ønsker at unge oppegående jenter med minoritetsbakgrunn skal møtes? undrer Henriksen.

Han mener dette er langt unna noen form for dialog.

- Jeg håper ikke det er sånn Raja mener dialogen skal føres. Jeg hadde ikke sluppet unna med å bruke disse betegnelsene, og jeg mener ikke Abid Q. Raja bør slippe unna med denne typen debattlavmål.

Han mener dette svekker dialogmøtets omdømme.

- Bør beklage
- Det kan virke som at han ikke er åpen for dialog. Jeg mener Raja bør beklage overfor jentene og ta dem seriøst, sier han.

Hadia Tajik har valgt å ikke delta i debatten.

- Jeg har registrert debatten på Twitter i ettertid av dialogmøtet. Jeg har valgt å ikke delta i denne fordi måten han debatterer på taler for seg selv, sier Tajik.

FIKK IKKE VÆRE I PANEL: Debatten ble startet av at Hadia Tajik (Ap) ikke fikk sitte i panelet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FIKK IKKE VÆRE I PANEL: Debatten ble startet av at Hadia Tajik (Ap) ikke fikk sitte i panelet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Billige teknikker
Abid Q. Raja mener AUF faller for eget grep med «sine billige teknikker».

- Jeg slapp til alle i går, men om noen kommer med et bevist program kan ikke jeg svare for det. Jeg ser at mange av dem er på Twitter, og det skal ikke forundre meg om de har snakket sammen og avtalt dette, sier han til Dagbladet.

- Men de har angrepet feil innvandrer. Denne innvandreren legger seg ikke flat. Jeg er en arbeidersønn, og min far jobbet hele sitt liv på fabrikk. Jeg har lært å gjøre motstand, sier Raja.

- AUF kommer ingen vei med sin billige retorikk, mener han. Om jeg velger å skrive minoritetsungdom i anførselstegn - hva så? spør han.

Raja mener «hvit-norsk» og «brun-norsk» er greie Twitter-forkortelser.

Skjermdump fra Twitter.com.
Skjermdump fra Twitter.com. Vis mer

- Twitter er ikke et sted for lange avhandlinger. Man har 140 tegn å forholde seg til, og jeg ser ikke noe problem i disse forkortelsene.

Han forteller at kravet for å sitte i panel var at man enten var partileder eller nestleder.

- Arbeiderpartiet sprer fordommer
Man mener det er arbeiderpartipolitikerne som er fremst på å spre fordommer i Norge.

- Det startet med tidligere likestillingsminister Karita Bekkemellem som likestilte hijab med kjønnslemlestelse. Og det stoppet ikke der, det fortsatte med at Martin Kolberg sa han ville bekjempe radikal islam. Når han fikk spørsmålet om hva radikal islam var, svarte han at det var kvinneundertrykking.

- De fleste er i mot kvinneundertrykking, men det er ikke det samme som radikal islam. Det er islamister som sprenger seg sjøl i lufta.

Skjermdump fra Twitter.com
Skjermdump fra Twitter.com Vis mer

Raja reagerer også på at likestillingsminister Anniken Huitfeldt snakket om at innvandrermannen måtte gjøre mer arbeid hjemme.

- Hun omtalte alle minoritetsmenn som innvandrer menn, og det er stigamisering på det verste, mener Raja.

Jeg er i mot parallelle samfunn, sier han. Bjarne Håkon Hanssen ville skape det, hevder han, ved at aldersgrensen for å gifte seg er 18 år i Norge og 24 år i utlandet.

Raja påpeker at det er årsaken til at Arbeiderpartiet ikke stilte med partileder eller nestleder.

- De ville blitt konfrontert med alt dette av minoritetsungdommen. I stedet kunne de sende Hadia Tajik, som ser litt ut som seg selv. 

Skjermdump fra Twitter.com
Skjermdump fra Twitter.com Vis mer