Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raja-drama på Stortinget

Frp sier partiet i dag sendte en advarsel i retning Abid Raja, etter dramatisk votering på Stortinget.

31 BLANKE STEMMER: Frp sier partiet i dag sendte en advarsel i retning Abid Raja, etter dramatisk votering på Stortinget. Slik svarer han. Reporter: Steinar Solås Suvatne / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer

Fremskrittspartiet ba om skriftlig votering over om Abid Raja (V) kan fortsette som Stortingets visepresident.

- Vi har nå strukket en linje i sanden når det gjelder Abid Raja, sier Frp's Per-Willy Amundsen til Dagbladet like etter voteringen.

Den endte med 31 blanke stemmer. Alt Raja behøvde for å bli valgt var én enkelt stemme, fordi det ikke fantes motkandidater. Amundsen er klar på at dette var en protest fra Frp.

- Det er grenser for hvor mye vi kan tåle fra våre samarbeidspartnere, en grense for hva vi skal måtte finne oss i. I dag gjør vi det tydelig overfor Raja. Det er et signal han bør ta, sier Amundsen videre.

Amundsen sier også at det er «interessant» at representanter fra andre partier enn Frp stemte blankt.

REAGERTE: Bård Hoksrud (Frp) forteller at mange i partiet har reagert kraftig etter at Abid Raja (V) beskyldte dem for «brun propaganda». Video: Jørgen Gilbrant Vis mer

Raja: Støtte fra 80 prosent

Abid Raja sier til Dagbladet at han er glad for støtten fra «80 prosent av Stortinget har gitt meg tilslutning».

- Jeg skal i hvert fall fortsette å stå opp for de verdiene jeg tror på. Det er samhold, likestilling, ytringsfrihet og fellesskap på tvers av kulturelle skillelinjer. Det er i hvert fall 80 prosent på Stortinget som støtter dette, sier Raja til Dagbladet.

Hoksrud åpnet

Det var Bård Hoksrud som rakte opp hånden og krevde dette, mens resten av presidentskapet ble enstemmig valgt. Tone Wilhelmsen Trøen fra Høyre ble gjenvalgt som stortingspresident, mens Eva Kristin Hansen (Ap), Morten Wold (Frp), Magne Rommetveit (Ap) og Nils T. Bjørke (Sp) også ble gjenvalgt.

I den skriftlige avstemningen ble Abid Raja gjenvalgt med 128 stemmer mot 31 blanke stemmer. Fremskrittspartiet har 27 mandater, noe som vil si at også andre enn Frp-representanter stemte blankt.

- Og det bør Abid Raja merke seg, kommenterer Amundsen.

Bård Hoksrud sier til Dagbladet etter Stortingets konstituering at mange i partiet har vært lei seg etter det de opplever som en brunbeising og stempling fra Abid Raja.

- Jeg har alltid stått opp for frihetsverdier. Da er det tungt å bli stemplet på den måten, sier Hoksrud.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media