- Raja er verre enn Siv

Forbanna Aslam Ahsan mener Abid Q. Raja driver muslim-hets.

VERRE ENN SIV: - Men Raja går lengre i å stigmatisere den muslimske minoriteten enn Fremskrittspartiet. Dermed blir han verre enn Siv Jensen, sier Aslam Ahsan om Abid Q. Raja. Foto: TRULS BREKKE
VERRE ENN SIV: - Men Raja går lengre i å stigmatisere den muslimske minoriteten enn Fremskrittspartiet. Dermed blir han verre enn Siv Jensen, sier Aslam Ahsan om Abid Q. Raja. Foto: TRULS BREKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg blir veldig forbanna på Abid Q. Raja. Han svartmaler den muslimske minoriteten, sier Aslam Ahsan til Dagbladet.no.

Ahsan mener Raja bruker samme retorikk som Fremskrittspartiet når han anklager den muslimske minoriteten for blant annet trygdejuks, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

- Raja går lengre i å stigmatisere den muslimske minoriteten enn Fremskrittspartiet. Dermed blir han verre enn Siv Jensen, sier Ahsan.

- Uærlig Ahsan
Ahsan blir regnet for å være den første innvandrerpolitikeren i Norge. Han kom til Norge i 1971 og har siden vært en aktiv samfunnsdebattant og lokalpolitiker for Arbeiderpartiet. Han mener integreringen fungerer godt i Norge.

- Det har vært og er en meget god dialog mellom den muslimske minoriteten og storsamfunnet. Jeg var selv med å starte denne dialogen og den har fungert veldig godt, sier Ahsan.

- Ahsan tilhører den generasjonen som har problemer med å snakke ærlig og åpent om vanskelige ting, sier Raja. Han mener det er viktig å diskutere den muslimske minoriteten uten silkehansker.

- Det er ikke noe poeng å pisse oss opp etter ryggen. Vi trenger ikke slike bjørnetjenester, sier Raja. Han mener man nå må diskutere de store problemene blant minoritetene.

- Dette må vi snakke om
- Tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, kvinneundertrykking, ulik barneoppdragelse, grenseoverskridende kriminalitet. Det er blant noen av ukulturene som er i miljøene. Dette må man snakke om, sier Raja.

Raja mener det har utviklet seg parallelle samfunn i Norge, med den muslimske minoriteten og storsamfunnet på hver side. Dette avviser Ahsan på det sterkeste.

- Man må ikke bruke så store ord. Parallelle samfunn betyr at man har egne barnehager, skoler og systemer. Slik har man det ikke i Norge, sier Ahsan.

- Man ser en praktisering av indre justis i det muslimske miljøet. Dette er nettopp startet på parallelle samfunn, parerer Raja.

VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her foran moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her foran moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

- Svartmaler ikke
- Jeg har valgt å ta fram de likene som er i skapene. Da oppfordrer jeg andre til å være ærlig. Å være ærlig er ikke å svartmale, sier Raja. Men Ahsan ser ikke de samme «likene». 

- Jeg ser ikke denne «snikislamiseringen» som Siv Jensen snakker om. Vi kommer aldri til å få et muslimsk storting, sier Ahsan. Han er sterkt kritisk til særfordeler for muslimer.

- Det er krefter i samfunnet som forsøker å flytte grenser. Da er det viktig å sette foten ned. En hver grense som skal flyttes må forsvares ved at den fungerer positivt for hele samfunnet. Det er mitt mål, sier Ahsan. Derfor argumenterte han blant annet hardt mot politi-hijaben.

- Det går veldig bra i Norge og vi har en godt utviklet dialog. Men de usakelige argumentene i debatten, som for eksempel Raja står for, må lukes ut, sier Ahsan.

Brennende Ap-hjerte
- Jeg forstår godt at det brenner i et Arbeiderpari-hjerte når man blir ansvarliggjort for de feilene de har gjort. De er ikke vant til det. Jeg har gitt Siv Jensen ros fordi hun har forsøkt å ta denne debatten, i stedet for å neglisjere den slik Ahsan har gjort, sier Venstre-politikeren Raja til Dagbladet.no.

Han understreker at han ikke er politisk enig i Fremskrittspartiet.

- Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er enig i Frp. Frps intensjoner er ikke rene. Jeg ønsker å hjelpe minoritetene til å bli bedre borgere av Norge. Frp ønsker ikke å hjelpe — de er kun på stemmejakt, sier Raja.

- Har masse løsninger
- Man må lansere løsninger, i stedet for alltid å bare peke på problemer, sier Ahsan. Han får svar på tiltale. 

- IKKE MUSLIMSK STORTING:- Jeg ser ikke denne «snikislamiseringen» som Siv Jensen snakker om. Vi kommer aldri til å få et muslimsk storting, sier Aslam Ahsan. Foto: SCANPIX
- IKKE MUSLIMSK STORTING:- Jeg ser ikke denne «snikislamiseringen» som Siv Jensen snakker om. Vi kommer aldri til å få et muslimsk storting, sier Aslam Ahsan. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har masse løsninger. I den siste boken lanserer jeg flere, blant annet meldeplikt for helsepersonell når de ser kjønnslemlestelse, sier Raja.

Ahsan reagerer også kraftig på Danny G. Chaudhrys utspill om at det er for mange moskeer i Oslo.

- Stakkars oss muslimer som blir angrepet av alle. Til og med våre egne. Vi gjør ikke noe mer galt enn det som er normalt i samfunnet, sier Ahsan.

- PROBLEMER MED Å SNAKKE ÆRLIG:- Ahsan tilhører den generasjonen som har problemer med å snakke ærlig og åpent om vanskelige ting, sier Abid Q. Raja. Foto: SCANPIX
- PROBLEMER MED Å SNAKKE ÆRLIG:- Ahsan tilhører den generasjonen som har problemer med å snakke ærlig og åpent om vanskelige ting, sier Abid Q. Raja. Foto: SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer