Raja fordømmer koranbrenning

Men Venstre-toppene vil ikke forby: - Vi kan ikke forby idioti, selv om det kan være fristende, sier Carl-Erik Grimstad. Han retter kritikk mot politidirektørens beslutning om å stanse brenningen.

VENSTRE-FRONT: Venstre-toppene Odd Einar Dørum, Abid Raja og Carl-Erik Grimstad rister på hodet over koranbrenningen i Kristiansand. De fordømmer handlingen, men mener det ikke kan forbys. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VENSTRE-FRONT: Venstre-toppene Odd Einar Dørum, Abid Raja og Carl-Erik Grimstad rister på hodet over koranbrenningen i Kristiansand. De fordømmer handlingen, men mener det ikke kan forbys. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Å brenne koranen er en ødeleggende handling for hele samfunnet vårt, sier Venstre-topp Abid Raja.

Han fordømmer den høyreekstreme organisasjonen Sians forsøk på å brenne koranen i Kristiansand forrige lørdag. Men han vil ikke forby handlingen ved lov.

- Jeg mener ytringsfriheten skal romme at noen brenner det norske flagget eller koranen. Men det å tenne fyr på hverandres symboler vil jeg fordømme. Vi ender med et nedbrent samfunn dersom vi ikke snakker sammen, sier Raja til Dagbladet.

- Muslimer ble såret

Raja mener dermed at det å brenne koranen er innenfor ytringsfriheten, selv om politiet i Kristiansand valgte å gripe inn og stanse ildspåsettelsen.

- Selv om man har rett til å brenne en bok eller et flagg, betyr ikke at man bør gjøre det. Akkurat som norske bestemødre hadde blitt såret og skuffet om noen brant bibelen, er det mange muslimer som vil se koranbrenning som en sårende handling, sier Raja.

- Jeg vil også fordømme at det norske flagget blir brent av muslimer i for eksempel Pakistan. Det er ikke en samlende eller fredsskapende handling, men en handling som fremmer hat og ekstremisme. Selv om vi ikke forbyr flaggbrenning, kan vi likevel fordømme det, i likhet med å fordømme koranbrenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer