Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Raja forstår ikke sprengkraften

I «Politisk kvarter» på NRK rettet Siv Jensen (Frp) pekefingeren mot Abid Raja (V) som følge av hans uttalelser onsdag.

VILLE IKKE SVARE: Da Siv Jensen møtte pressen etter å ha deltatt på politisk kvarter på NRK torsdag morgen, nektet hun å svare på hvilke krav Frp vil stille de øvrige regjeringsparteiene. Reporter: Arnhild Aass Kristiansen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer

Torsdag møtte Frp-leder Siv Jensen i «Politisk kvarter» på NRK. Der ble hun konfrontert med at en fylkesleder i Frp onsdag delte et Facebook-innlegg hvor Abid Raja (V) ble omtalt som islamist.

- Man kan si mye rart om Abid Raja, men islamist er han ikke, sier Siv Jensen torsdag formiddag.

- BEGERET ER FULLT: På vei inn til det dramatiske gruppemøtet til Frp på Stortinget, kommer ikke Siv Jensen med nye uttalelser, men refererer til Dagbladets sak hvor hun truer med å trekke Frp ut av regjering. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Retter pekefinger

Videre sier hun at alle har selv ansvar for hva som skrives på Facebook, og at hun ikke oppfatter at fylkesleder i Troms og Finnmark, Odd Eilert Persen, mente å koble Raja med islamister.

Samtidig retter Jensen pekefingeren mot Raja, som følge av hans uttalelse om at alle norske mødre tilknyttet IS i Syria, og deres barn, må hentes hjem til Norge.

- Da tror jeg kanskje ikke at Raja helt har forstått sprengkraften i dette, og at det er motstand blant mange av våre innbyggere mot å aktivt hente hjem IS-krigere som har forlatt Norge.

Omstridte ord

Onsdag delte fylkesleder i Troms og Finnmark Frp, Odd Eilert Persen, et Facebook-innlegg med følgende tekst: «Hent hjem alle. Der kom islamisten Raja på banen.»

Med egne ord skrev Persen at «Raja kan ta med seg resten av Venstre og IS-barna, og ryke og reise».

Dette ble han konfrontert med av NRK onsdag.

- Jeg har ikke sagt at han er islamist, men tar avstand fra at han står og inviterer alle IS-kvinner hjem. Det er helt uaktuelt å akseptere for Frp. Det er på trynet og forteller hva Frp sliter med i regjering, sa Persen.

KRISEMØTE: Frp-leder og finansminister Siv Jensen truet med å gå ut av regjering, så gikk hun i krisemøte med sine egne. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Kravliste

Onsdag truet Jensen med å trekke partiet ut av regjering som følge av beslutningen om å hente hjem en norsk IS-kvinne og hennes to barn fra Syria. Nå skal partiet levere en kravliste til statsministeren.

Jensen ønsker ikke å kommentere hvilke krav hun stiller til regjeringen.

- Disse kravene kommer ikke til å bli debattert i offentligheten. De skal jeg overføre til statsministeren bak lukkede dører.

- Er kravene allerede utarbeidet?

- Vi holder på å gjøre det ferdig nå, sier Jensen til Dagbladet.

Regjeringskrise

Det var tirsdag at det ble kjent at norske myndigheter henter hjem den norske IS-kvinnen (29) og hennes to barn fra Syria.

Onsdag bekreftet justisminister Jøran Kallmyr (Frp) at PST vil pågripe kvinnen så snart hun ankommer Norge.

Dette la grunnlaget for en regjeringskrise som utfoldet seg i offentligheten onsdag. Overfor Dagbladet truet Siv Jensen (Frp) med å trekke partiet ut av regjeringen.

Så uttalte Abid Raja (V) til Dagbladet at alle norske mødre tilknyttet IS i Syria, og deres barn, må hentes hjem til Norge.

Uttalelsen kom samtidig som Frp satt i et krisemøte som endte med at partiet nå stiller krav for å bli sittende i Erna Solbergs regjering.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad var forundret over Jensens kravliste, mens Venstre-leder Trine Skei Grande ba innstendig om at forhandlinger holdes internt i regjeringen.