Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raja kaller Siv Jensen barnslig

Abid Raja fortsetter å lange ut mot Siv Jensen, som han mener bruker sin posisjon til å bryte ned statens autoritet.

ROSES OG REFSES: Det er delte meninger om Venstre-topp Abid Rajas utfall mot Frp. Han vil ikke svare på sine lederambisjoner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ROSES OG REFSES: Det er delte meninger om Venstre-topp Abid Rajas utfall mot Frp. Han vil ikke svare på sine lederambisjoner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Hva slags velgere forsøker Siv Jensen å prate til? Hva slags verdier og retorikk er det hun har? Å stå opp mot dette, det er noe av det aller viktigste vi kan gjøre som politikere, sier Abid Raja mandag kveld.

Raja gjester podcasten «Kristiansen og Kolve» på Lorry i Oslo.

- Siv Jensen, med sin retorikk, hun bryter ned statens autoritet. Hun skaper en splittende, framfor samlende, retorikk. Hun har en plass som nummer to i regjering på en helt feil måte, fortsetter Raja.

- Når hun sier hun skal gjenta den retorikken, så er det svært lite voksent av henne, oppsummerer han.

Siv Jensens ettermæle

Venstre-topp Abid Raja har stått i stormen mot Frp den siste uka, og endte med å beklage at han beskyldte Frp for å drive med «brun propaganda».

- Hun kommer til å bli stående som politikeren som var opptatt av to ting: Snikislamisering og bompenger, sier han.

Jensen fortalte Dagbladet på fredag at hun «er ferdig med Abid Raja». Han lover et helt annet Venstre framover.

- Hvis det har vært vondt for Frp å sitte i regjering med Venstre til nå, så blir det enda tøffere framover. Jeg lover et Venstre som skal være helt utrolig tydelig på hva slags ordbruk vi mener er riktig, sier Raja.

Storm

Blant annet statsminister Erna Solberg har gitt Raja påpakning, og Trine Skei Grande måtte til slutt be om ro i rekkene.

Raja raser over Frp-toppenes bruk av «snikislamisering» og har fått støtte fra Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun har sagt at hun forutsetter at Frp slutter å bruke begrepet snikislamisering i tida framover.

Og like før Frp's sentralstyremøte gikk KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nok en gang ut mot bruken av ordet «snikislamisering». Etter møtet gjorde Frp-leder Siv Jensen det klart at partiet kommer til å fortsette å bruke begrepet.

BEKLAGER: Venstres Abid Raja lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering». Vis mer

Hets

Abid Raja er opprørt etter hetsen mot ham etter debatten. Den kom etter at nettstedet Resett publiserte en kommentar med tittel «Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig».

«Det er noen som fortjener ei kule midt i panna fra så nært hold at hele den hårløse brystkassa blir dekket av kruttslam.»

Til Dagbladet sa Abid Raja at Siv Jensens bruk av «snikislamisering» nører opp under retorikken til Lurås og Resetts kommentarfelt.

- Helt klart bidrar Siv Jensens bruk av snikislamisering til det. Når det gjelder at jeg er pakistaner - ja, jeg har pakistansk blod i meg, men jeg er født i Norge, jeg har alltid bodd her. Og jeg pleier å si at jeg vil bli gravlagt her. Altså skal være i Norge fra vugge til grav. Hvis ikke det er nok for å være norsk, så vet ikke jeg, sa Raja forrige uke.

Kronikkbråk

I sin siste kronikk i Aftenposten tirsdag utfordret Raja statsminister Erna Solberg (H) direkte:

- Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frp's retorikk. Det er ingen anstendighet i Siv Jensen og Sylvi Listhaugs ordbruk. Hvilke verdier mener statsministeren at vi skal stå for?

Raja avviser i kveld at kronikken handlet om å posisjonere seg i lederstriden i Venstre.

- Det vil jeg på det sterkeste avvise. Jeg har holdt på med debatten om å bygge samhold og mentale broer i dette landet siden 1999. Jeg har arrangert titalls debattmøter som jeg fikk Fritts ord-pris for, sier han.

- Vil du bli partileder? spør Stein Kåre Kristiansen.

- Det er et lurespørsmål. Jeg har bare drukket vann, selv muslimer blir ikke fulle på vann! I Norge er det klokt at man svarer valgkomiteen i partiet først. Dersom Trine ønsker å fortsette, så kommer jeg til å støtte henne i det, sier Raja.

- Det er lett å peke på lederen etter et dårlig valgresultat, men vi har alle et ansvar, også jeg.

SENTRALSTYREMØTE: Siv Jensen før fredagens sentralstyremøte i FrP. Video: Emilie Rydning. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Beklaget

I Fremskrittspartiet har man forståelse for at det er interne stridigheter i Venstre og at Trine Skei Grande er under et stort press. Derfor lot man Rajas kommentarer passere for «å gi Trine en håndsrekning», som en sentral Frp-er forteller.

Men dagen etter gikk Trine Skei Grande selv ut i NRK og sjokkerte Fremskrittspartiet ved å si at hun støtter Rajas uttalelse. «Brun» er den politiske fargen til nazismen og fascismen og i Frp var det nå slutt på storsinnet.

- Jeg hadde aldri tenkt å klistre Frp til nazisme, gjentar Raja i kveld.

Raja har beklaget dersom noen Frp ble såret av ordvalget hans. Blant dem som reagere skarpt var Carl I. Hagen.

- Det er et triks fra glansdagene hans, der han tar offerrollen, kommenterer Raja under podcastinnspillingen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 906986411


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling