Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raja kastet bensin på regjeringsbålet

Raja-krav samlet krisemøtet i Frp

Mens Frp diskuterte regjeringens videre skjebne, sa tok Abid Raja til orde for å hente hjem alle IS-mødrene og deres barn. Det samlet Frp.

KRISEMØTE: Frp-leder og finansminister Siv Jensen truet med å gå ut av regjering, så gikk hun i krisemøte med sine egne. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Abid Raja (V) fortalte i dag Dagbladet at alle norske kvinner tilknyttet IS i Syria, og deres barn, må hentes hjem til Norge.

Uttalelsen kom samtidig som Frp satt i et krisemøte som endte med at partiet nå stiller krav for å bli sittende i Erna Solbergs regjering.

Jon Engen-Helgheim (Frp), innvandringspolitisk talsperson i Frp, sier kommentarene gjorde det lettere for Frp å samles og tydeliggjorde avstanden mellom Venstre og Frp.

En advarsel til Abid

Helgheim advarer nå Raja om å provosere Frp videre.

- Når Abid Raja hopper og spretter, så vet Frp at vi er på rett spor. Han bør tenke seg nøye om i sine uttalelser som i mange tilfeller ser ut til å være for sin egen del. Det har vi sett i denne saken tidligere. Det han sier i dag er uansvarlig, sier Helgheim til Dagbladet.

Få minutter tidligere har Siv Jensen fortalt en samlet norsk presse at Frp krever gjennomslag umiddelbart for å bli sittende i regjering. Hun ville ikke gå nærmere inn på hva disse kravene består i.

Dagbladets kilder på møtet forteller at Siv Jensen fikk «plenty med innspill» til hvilke saker hun nå bør prioritere i kravlista til Erna Solberg.

- BEGERET ER FULLT: På vei inn til det dramatiske gruppemøtet til Frp på Stortinget, kommer ikke Siv Jensen med nye uttalelser, men refererer til Dagbladets sak hvor hun truer med å trekke Frp ut av regjering. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Bensin på regjeringsbål

Bensinen Raja kastet på regjeringsbålet kort tid i forveien var som følger:

Han vil nå hente hjem alle de norske mødre og deres barn hjem fra flyktningleire så raskt som mulig.

- Jeg vil gi stor honnør til regjeringen som har klart å lande et stort flertall for å hente moren og de to barna, så håper jeg fra Venstres side og som leder av anti-terrorgruppen i OSSE at også de andre barna som er igjen i Syria skal få komme hjem til Norge, sa Raja til Dagbladet.

- Det burde være likhet for loven. Nå har vi etablert en presedens som ikke var gjeldende før nå, ved å hente også mor hjem, sier Raja.

- For det er skapt en presedens?

- Ja, helt klart. I lys av den presedensen bør man hente hjem resten av barna.

Helgheim rister på hodet der han står i mørke korridorer på Stortinget, onsdag kveld.

- Abid Raja er stadig ute med ugjennomtenkte og uansvarlige utspill hvor han setter sine egne interesser i høysete. Det er noen interesser Frp ikke er særlig opptatt av. Raja vil helst markedsføre seg selv i slike saker, men i denne saken haddet det vært på sin plass å tenke større enn Abid Raja gjør. Jeg mener at det ikke er så mange som tar han alvorlig i alvorlige spørsmål. Venstre, med Abid Raja i spissen, har hoppet hit og dit hele veien. Og det er problematisk å forholde seg til personer som og spretter hit og dit, og sier det han tror velgerne vil høre til enhver tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media