Raja krever frifinnelse

44-åring tiltalt for å ha drept sin 13 år gamle sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvarer Abid Q. Raja har lagt ned påstand om frifinnelse for mannen som er tiltalt for å ha drept sin 13 år gamle sønn på Stavset i Trondheim den 10. juni i fjor.

- Vi vet at han har drept sønnen, sa Raja i sin prosedyre i Trondheim tingrett onsdag.

Grunnlaget for likevel å kreve at retten skal frifinne mannen - en 44 år gammel iransk statsborger - er at forsvareren mener hans klient var psykotisk da drapet skjedde.

Raja argumenterte for at tiltalte, i stedet for fengsel, bør dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Alternativt argumenterte forsvareren for at tiltalte lider av en dissosiativ lidelse, en psykisk tilstand som kan medføre bevissthetstap, og dermed strafferettslig utilregnelighet.

- Det er påtalemyndighetens jobb er å bevise at han var tilregnelig. Det har de ikke klart, sa Raja. Strafferettslig tilregnelig Aktor i saken, statsadvokat Kaia Strandjord, la i sin prosedyre tirsdag ned påstand om at tiltalte må kjennes skyldig i forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter og dømmes til 18 års fengsel.

Strandjord avviser forsvarerens påstander om tiltaltes psykiske tilstand. Hun fester lit til erklæringen fra de rettspsykiatrisk sakkyndige, Bjørn H. Lervåg og Jim Aage Nøttestad. Deres konklusjon er at tiltalte har paranoid personlighetsforstyrrelse, men at han ikke var psykotisk eller hadde nedsatt bevissthet da drapet skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer