Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raja med nytt angrep: - Det stinker

Venstre-politiker Abid Raja går irette med statsminister Erna Solberg og regjeringspartner Fremskrittspartiet i en ny kronikk.

HARDT UT: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) går nok en gang hardt ut mot regjeringspartner Frp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HARDT UT: Stortingsrepresentant Abid Raja (V) går nok en gang hardt ut mot regjeringspartner Frp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

I en kronikk i Aftenposten, med den omstendelige tittelen «Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frps retorikk», skriver Raja blant annet:

«Kjære statsminister, du kjenner ditt mannskap mye bedre enn meg. Jeg har likevel til gode å møte en eneste kvinnelig eller mannlig høyrepolitiker som vil ta denne retorikken i forsvar. De fleste holder seg for nesen, mest i det skjulte.»

Han ber i realiteten statsminister Erna Solberg ta avstand fra Frp-leder og finansminister Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi LIsthaug, og skriver:

«Vet du hvorfor?

Fordi det stinker av Frps retorikk. Og høyrefolk, som venstrefolk, er anstendige mennesker. Jeg vet de fleste Frp-ere over hele Norge og de fleste jeg kjenner og som jeg har utviklet tette politiske relasjoner til, også er det. Men Siv og Sylvis retorikk, den er det ingen anstendighet over.»

KRITISK: Carl I. Hagen er kritisk til Abid Rajas utspill om «brun retorikk». Video og reporter: Mats Rønning / Dagbladet Vis mer

«Brun retorikk»

Bråket startet i helgen, da Raja i et intervju med NRK uttalte at Frp-leder Siv Jensen og Frp-nestleder Sylvi Listhaugs retorikk i valgkampen har gått ut mot fellesskapet Raja ønsker å ha i Norge.

Raja fulgte så opp med følgende til NRK:

- Vi skal si klart og tydelig ifra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere.

En lang rekke profilerte Frp-politikere ga overfor Dagbladet i går uttrykk for at de var skuffet og såret over Rajas uttalelser.

Venstre-leder Trine Skei Grande støttet Raja.

Det fikk Frp-leder Siv Jensen til å reagere kraftig.

- Det er helt uakseptabelt at Grande stiller seg bak Abid Raja, sa Siv Jensen til NRK.

Statsministeren forsvarte Frp

Statsminister Erna Solberg tok også Frp i forsvar.

- Jeg er uenig i utsagnene Frp kom med i valgkampen. Det er likevel feil å hevde at dette er brun propaganda. Frp er ikke et parti som nører opp under nazismen, sa hun til NRK.

Solberg har videre bedt om ro i rekkene.

Men Abid Raja sier han ikke kan sitte stille.

-«Vi befinner oss som politikere midt i en internasjonal trend der motsetninger mellom mennesker konstrueres med uhyggelig kraft.Når jeg ser ledende politikere i Norge er villige til å bidra til dette, kan jeg ikke sitte stille », skriver han videre i dag.

- Modig?

I kronikken viser Raja til at Venstres-leder Trine Skei Grande har stilt seg bak ham, og retter spørsmålet til Solberg «Har du vært modig, statsminister?»

«Her har min leder vært modig og tatt et aktivt valg bort fra unnvikelsen. Det er ikke det mediene kaller intern uro i Venstre, som gjør at jeg nå står opp for muslimer som er redd for hvordan deres religion, tro og tradisjon blir mistenkeliggjort med hele det norske folk som tilskuere.» skriver Raja

Avslutningsvis beklager Raja dersom noen føler seg stemplet som rasist. Han sier at begrepet «brun propaganda» ble brukt for å tydeliggjøre alvoret.

Abid Raja ønsker ikke å kommentere saken videre overfor Dagbladet i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling