Raja snakker ut: - Burde heller sagt «fremmedgjørende retorikk»

Venstres Abid Raja beklager til alle som føler seg støtt av begrepet «brun propaganda», men lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering».

MØTTE PRESSEN: Venstres Abid Raja beklager til alle som føler seg støtt av begrepet «brun propaganda», men lover nye oppgjør hvis Siv Jensen (Frp) fortsetter med ord som «snikislamisering». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet): Det har stormet rundt Venstre-topp Abid Raja de siste dagene, etter at han brukte ordet «brun propaganda» om Frps retorikk i et NRK-intervju.

Han fulgte opp med en kronikk i Aftenposten, med tittelen «Kjære statsminister, dette aksepterer jeg ikke. Nok er nok. Det stinker av Frps retorikk».

Utspillene - og særlig bruken av begrepet «brun» om Frps retorikk har blitt tatt svært ille opp av Frp, og har skapt nytt kaos i norsk politikk, bare uker etter at Venstre og Frp barket sammen om bompenger for åpen scene.

Nå beklager Raja bruken av begrepet «brun propaganda», og sier at han heller burde brukt ordet «fremmedgjørende retorikk».

- De som har følt seg støtt av det begrepet, har jeg ingen problemer med å si at jeg er lei meg til, sier Raja til pressen onsdag morgen.

- Hvis du som Frp-politiker, annen politiker, eller borger i landet, er blitt støtt av bruken av ordet brun propaganda, så beklager jeg.

Mens bråket har pågått i Norge, har Raja vært på reise i Etiopia. Blant annet Erna Solberg tok avstand fra Raja i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer