Raja trakassert etter nikab-utspill

 Venstres Abid Raja våknet til en SMS-utskjelling av de sjeldne etter at han gikk ut og fortalte at han følte vemmelse ved å se kvinner i nikab.

SKJELT UT ETTER NIKAB-UTSPILL:  Abid Raja (V) ble skjelt ut på SMS etter at han i går fortalte om sine følelser overfor Nikab.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKJELT UT ETTER NIKAB-UTSPILL:  Abid Raja (V) ble skjelt ut på SMS etter at han i går fortalte om sine følelser overfor Nikab.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!»

Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Han er i Canada og tvitret en skjermdump fra telefonen med følgende lakoniske kommentar: «Enkelte muslimer kan få sagt det».

ABC Nyheter har vært i kontakt med avsenderen, som bekrefter at han står for meningene han gir uttrykk for i totalt tre SMS-er med sterkt sjikanerende innhold.

Synd

Tekstmeldinger som Abid Raja har mottatt på sin mobil lørdag og selv lagt ut på sin Twitter-konto.
Foto: Twitter / NTB scanpix
Tekstmeldinger som Abid Raja har mottatt på sin mobil lørdag og selv lagt ut på sin Twitter-konto. Foto: Twitter / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig synd at folk reagerer med å ønske død og fordervelse mot noen, bare fordi man blir utfordret på sin egen ukultur. Burka og nikab hører ikke hjemme i Norge. Jeg har oppfordret muslimer til å ta oppgjør med denne kulturen og endre sine praksis, sier Raja til Dagbladet.

Den profilerte Venstre-politikeren gikk lørdag ut i VG og advarte Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre mot å bidra til et forbud mot bruk av burka og nikab.

Samtidig var han tydelig på at han ikke syntes disse plaggene hører hjemme i Norge, og fortalte at han blir flau og føler på vemmelse når han ser kvinner i disse plaggene.

- Ikke lagd av stein

I SMS til Dagbladet sier Raja at det er klart at meldinger som denne går inn på ham.

- Vi politikere er ikke laget av stein. Men jeg lar ikke slikt knekke min motivasjon til å tale ukulturen imot. Mer enn noen gang behøver innvandrermiljøet indre endring - og jeg akter å fortsette å utfordre muslimer til endring, sier Raja, som selv er muslim.

- Jeg har håp om at jeg som muslim vil nå frem til de fleste med budskap om likestilling, ytringsfrihet, LHBT-friheter og religionsfrihet. Men det vil alltid være bakstreverske borgere, men vi skal ikke dermed la være å utfordre innvandrermiljøer, skriver han.

-Angrer ikke på at nummeret kom med

Han forteller at ha han ikke kjenner mannen som har sendt meldingen.

- For å få endret grumset må trolle frem i lyset - utfordres, og endres på, sier Raja på spørsmål om hvorfor han har delt SMS-en der også nummeret til avsenderen er synlig.

- Jeg tok screenshot og tenkte ikke mye på at nummeret kom med, men det er ikke noe jeg angrer på. Vedkommende har ikke krav på å bli vernet fra offentlighet, ei heller har han sendt melding med slikt forbehold eller bedt meg ikke publisere noe, sier Raja.

Dagbladet har forsøkt å nå avsenderen på telefon, men vedkommende har ikke svart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer