SKJELT UT ETTER NIKAB-UTSPILL:  Abid Raja (V) ble skjelt ut på SMS etter at han i går fortalte om sine følelser overfor Nikab.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKJELT UT ETTER NIKAB-UTSPILL:  Abid Raja (V) ble skjelt ut på SMS etter at han i går fortalte om sine følelser overfor Nikab.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Raja trakassert etter nikab-utspill

 Venstres Abid Raja våknet til en SMS-utskjelling av de sjeldne etter at han gikk ut og fortalte at han følte vemmelse ved å se kvinner i nikab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!»

Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Han er i Canada og tvitret en skjermdump fra telefonen med følgende lakoniske kommentar: «Enkelte muslimer kan få sagt det».

ABC Nyheter har vært i kontakt med avsenderen, som bekrefter at han står for meningene han gir uttrykk for i totalt tre SMS-er med sterkt sjikanerende innhold.

Synd

Tekstmeldinger som Abid Raja har mottatt på sin mobil lørdag og selv lagt ut på sin Twitter-konto.
Foto: Twitter / NTB scanpix
Tekstmeldinger som Abid Raja har mottatt på sin mobil lørdag og selv lagt ut på sin Twitter-konto. Foto: Twitter / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig synd at folk reagerer med å ønske død og fordervelse mot noen, bare fordi man blir utfordret på sin egen ukultur. Burka og nikab hører ikke hjemme i Norge. Jeg har oppfordret muslimer til å ta oppgjør med denne kulturen og endre sine praksis, sier Raja til Dagbladet.

Den profilerte Venstre-politikeren gikk lørdag ut i VG og advarte Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre mot å bidra til et forbud mot bruk av burka og nikab.

Samtidig var han tydelig på at han ikke syntes disse plaggene hører hjemme i Norge, og fortalte at han blir flau og føler på vemmelse når han ser kvinner i disse plaggene.

- Ikke lagd av stein

I SMS til Dagbladet sier Raja at det er klart at meldinger som denne går inn på ham.

- Vi politikere er ikke laget av stein. Men jeg lar ikke slikt knekke min motivasjon til å tale ukulturen imot. Mer enn noen gang behøver innvandrermiljøet indre endring - og jeg akter å fortsette å utfordre muslimer til endring, sier Raja, som selv er muslim.

- Jeg har håp om at jeg som muslim vil nå frem til de fleste med budskap om likestilling, ytringsfrihet, LHBT-friheter og religionsfrihet. Men det vil alltid være bakstreverske borgere, men vi skal ikke dermed la være å utfordre innvandrermiljøer, skriver han.

-Angrer ikke på at nummeret kom med

Han forteller at ha han ikke kjenner mannen som har sendt meldingen.

- For å få endret grumset må trolle frem i lyset - utfordres, og endres på, sier Raja på spørsmål om hvorfor han har delt SMS-en der også nummeret til avsenderen er synlig.

- Jeg tok screenshot og tenkte ikke mye på at nummeret kom med, men det er ikke noe jeg angrer på. Vedkommende har ikke krav på å bli vernet fra offentlighet, ei heller har han sendt melding med slikt forbehold eller bedt meg ikke publisere noe, sier Raja.

Dagbladet har forsøkt å nå avsenderen på telefon, men vedkommende har ikke svart.