VANT: Abid Q. Raja vant en lang og hard nominasjonskamp i Akershus Venstre. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
VANT: Abid Q. Raja vant en lang og hard nominasjonskamp i Akershus Venstre. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIXVis mer

Raja vant nominasjonskampen

Hovedrivalen trakk seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Abid Q. Raja er innstilt til andreplassen på Akershus Venstres nominasjonsliste til stortingsvalget neste år. Dermed har han vunnet en hard nominasjonsstrid med sterke personlige motsetninger.

Det var en overlegen seier; Raja fikk hele 81 stemmer, bare 34 stemte imot.

- Befriende
- Det er befriende å vinne. Jeg skal være en representant for den jevne borger i gata, for de unge og for minoritetsvelgere, sier Raja til Nettavisen.

- Det er herlig. En kvinne på førsteplass og en innvandrer på andreplass. Det gir et godt signal utad, sier Raja til NRK.

Partileder Lars Sponheim gratulerer Raja, men tilkjennegir ingen sterk tro på at partifellen vil revolusjonere partiet på kort sikt.

- Jeg blander meg aldri inn i nominasjonsprosessen, men når den nå er over, vil jeg gratulere. Nå er ikke den store jobben hans å bli nominert på andreplassen, men å få Venstres andreplass i Akershus inn på Stortinget. Om det skulle skje, ville vi fått en stor gruppe på Stortinget, konstaterer Sponheim overfor Dagbladet.no.

Borghild Tenden har hele tida innehatt en sikker førsteplass på Akershus-lista. Hun ønsker Raja velkommen med på laget.

- Abid er drivende dyktig på integrering og justispolitikk, og vil tilføre Venstre mye. Hans brede samfunnsengasjement og evne til tydelighet kan bli utslagsgivende for at Venstre får to stortingsrepresentanter fra Akershus, sier Tenden ifølge NTB.

Overraskelse
Tidligere i kveld trakk Rajas erkerival Lisbeth Bøhler overraskende sitt kandidatur til andreplassen på nominasjonslista. Med hovedkonkurrenten ute av dansen var Abid Raja dermed et vesentlig skritt nærmere drømmen om stortingsplass, og vant altså den avgjørende voteringen klart.

Den profilerte advokaten Rajas kandidatur har vært svært omstridt: Mens han var enstemmig innstilt til andreplassen av valgkomiteen, har lokallagene ønsket å vrake ham til fordel for enten Bøhler eller Inge Solli.

Bøhler og Solli mener Raja er diskvalifisert fordi han bor i Oslo. Bøhler har i tillegg forfattet et innlegg der hun angriper advokatens kjendisfaktor, og ber ham komme seg ut av TV-ruta og inn i politikken.

Skuffet

- Jeg var innstilt på å kjempe da jeg kom hit i dag. Men stemningen i salen gjør at jeg nå velger å trekke meg. Jeg oppfordrer alle til å stemme på Inge Solli, sa en skuffet Lisbeth Bøhler fra talerstolen tidligere i kveld ifølge Nettavisen.


Nå når Raja er nominert til andreplassen, er det uttrykk for et vesentlig større innvandrerinnslag på topplassene til valget enn det så ut for kort tid siden:

Saera Khans stortingserstatter Hadia Tajik har nå inntatt en komfortabel sjetteplass på Oslo Ap's liste, og Akhtar Chaudry kjemper om en sikker plass på SVs liste.