Raju gråt tårer da han ble reddet etter 50 år med nagler, lenker og juling

Fra indisk eier som tvang ham til å tigge penger fra turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Elefanten Raju er blitt holdt lenket i nagler og kjetting av ulike eiere de siste 50 åra, og hans siste narkomane eier har tvunget ham til å tigge penger for seg i India, skriver britiske The Independent.

Nå kan Raju endelig bevege seg fritt rundt etter at dyrevernere på nattlig raid reddet den mishandlede elefanten fra sin plageånd.

London-baserte Wildlife SOS hadde lokalmyndighetenes velsignelse da de gikk til aksjon natt til 4. juli for å frigjøre Raju fra den sikre død.

Slått og sultet Raju har nemlig blitt slått og sultet i en årrekke, og har måttet spise papir og plastikk for å fylle magen. Lenkene og naglene den narkomane eieren hadde surret rundt elefantbeina har gitt Raju smertefulle sår og leddgikt, og han levde i konstante smerter inntil han ble reddet.

Representanter fra Wildlife SOS klarte midt på natta torsdag å sette Raju fri, til tross for at eieren hadde forberedt seg på aksjonen med folk til å blokkere veien og ekstra lenker på elefanten.

Dyreeksperter jobbet i timevis med å vinne elefantens tillit ved å gi ham frukt og klapp. Det hjalp ikke hvor mange kommandoer den tidligere eieren skrek for å tirre opp elefanten, for til sist gikk Raju med på å gå om bord i en lastebil som tok ham til et senter for mishandlede elefanter.

Tårene trillet Frivillige sier de så tårer renne nedover Rajus ansikt da han ble reddet.

- Gruppa var lamslått over å se tårene trille nedover fjeset hans under redningsaksjonen. Det var utrolig emosjonelt for alle sammen, sier Pooja Binepal i Wildlife SOS Storbritannia og fortsetter:

FANGET: Raju ble holdt i lenker og mishandlet i 50 år. Foto: Press People
FANGET: Raju ble holdt i lenker og mishandlet i 50 år. Foto: Press People Vis mer

- Vi visste i våre hjerter at han skjønte at han ble reddet.

Dyrevernerene ser likevel ikke bort fra at noen tårer også presset seg fram som et resultat av smertene elefanten måtte tåle da naglene og kjettingen endelig ble fjernet.

- Noen tårer var uten tvil et resultat av smerte, men han syntes også å forstå at en forandring var i ferd med å skje, sier grunnlegger av dyrevernorganisasjonen, Kartick Satyanarayan.

Underernært Nær to dager senere var Raju framme på senteret i Mathura hvor veterinærer brukte 45 minutter på å frigjøre ham fra nagler og kjetting.

- Vi hadde alle tårer i øynene da det siste tauet med den siste naglen var kuttet og Raju tok sine første skritt i frihet, sier Satyanarayan.

Raju er fortsatt kraftig underernært, og skal nå få noen dager å komme seg på før han introduseres for andre elefanter ved senteret.

Elefantens hale er nær hårfri fordi hans tidligere eier har nappet ut hårstrå for å selge dem til turister som lykkebringere.

STELL OG KOS: Raju har funnet seg godt til rette på senteret for mishandlede dyr. Foto: Press People
STELL OG KOS: Raju har funnet seg godt til rette på senteret for mishandlede dyr. Foto: Press People Vis mer

Rajus kropp var dekket av dype sår fra nagler, kjettinger og et spyd eieren brukte til å disiplinere ham med.

Wildlife SOS ble grunnlagt i India i 1995.

ENDELIG FRI: Raju er fremdeles underernært, men skal aldri mer gå med smertefulle nagler og lenker. Foto: Press People
ENDELIG FRI: Raju er fremdeles underernært, men skal aldri mer gå med smertefulle nagler og lenker. Foto: Press People Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer