Raju gråt tårer da han ble reddet etter 50 år med nagler, lenker og juling

Fra indisk eier som tvang ham til å tigge penger fra turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Elefanten Raju er blitt holdt lenket i nagler og kjetting av ulike eiere de siste 50 åra, og hans siste narkomane eier har tvunget ham til å tigge penger for seg i India, skriver britiske The Independent.

Nå kan Raju endelig bevege seg fritt rundt etter at dyrevernere på nattlig raid reddet den mishandlede elefanten fra sin plageånd.

London-baserte Wildlife SOS hadde lokalmyndighetenes velsignelse da de gikk til aksjon natt til 4. juli for å frigjøre Raju fra den sikre død.

Slått og sultet Raju har nemlig blitt slått og sultet i en årrekke, og har måttet spise papir og plastikk for å fylle magen. Lenkene og naglene den narkomane eieren hadde surret rundt elefantbeina har gitt Raju smertefulle sår og leddgikt, og han levde i konstante smerter inntil han ble reddet.

Representanter fra Wildlife SOS klarte midt på natta torsdag å sette Raju fri, til tross for at eieren hadde forberedt seg på aksjonen med folk til å blokkere veien og ekstra lenker på elefanten.

Dyreeksperter jobbet i timevis med å vinne elefantens tillit ved å gi ham frukt og klapp. Det hjalp ikke hvor mange kommandoer den tidligere eieren skrek for å tirre opp elefanten, for til sist gikk Raju med på å gå om bord i en lastebil som tok ham til et senter for mishandlede elefanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer