Rakel (20) ønsket seg bare en rullestol så hun kunne feire 17. mai. - «Overveldet» over responsen

- Den norske dugnadsånden er helt utrolig, sier den syke 20-åringen.

VILLE FEIRE 17. MAI: Borreliasyke Rakel (20) får etter et innlegg på Facebook nå låne en rullestol. Det betyr at hun får med seg 17. mai-feiringa. Foto: Privat
VILLE FEIRE 17. MAI: Borreliasyke Rakel (20) får etter et innlegg på Facebook nå låne en rullestol. Det betyr at hun får med seg 17. mai-feiringa. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rakel Kjeldsberg Wabø fra Horten i Vestfold er bare 20 år, men uten rullestol på 17. mai hadde den borreliasyke jenta måtte ligge i senga på grunnlovsdagen.

Etter flere forsøk på å få låne rullestol, fryktet hun at hun måtte bli liggende inne på den store dagen.

Torsdag bestemte Wabø seg for å legge inn et innlegg på Facebook.

- Hivd oss i bilen Der tok det ikke lang tid før noen snappet opp meldingen hennes. Kort tid etter ringte avisa Tønsbergs Blad, som omtalte saken først. De ville spørre leserne om noen hadde en rullestol til utlån, slik at Wabø kunne få feire 17. mai.

- Jeg rakk ikke engang å se nettsaken deres før de hadde fått inn flere tilbud. Jeg tror saken lå ute i ti minutter før jeg hørte fra dem. Nå har vi hivd oss i bilen på vei til en som vil låne meg en rullestol i Sandefjord, sier Wabø til Dagbladet i 23.30-tida torsdag kveld.

Hun er overrasket over hjelpen.

- Jeg er helt overveldet. Den norske dugnadsånden er helt utrolig. Folk har nok å stri med i disse dager, og så velger de å hjelpe meg.

- Noe er galt Wabø forteller at hun, etter at hun merket at noe var galt med kroppen for 15 måneder siden, har måttet slutte på skole og i jobben. Videreutdannelsen har hun måttet utsette på ubestemt tid.

- Noe er galt når en tjueåring ikke orker å stå oppreist eller å få med seg 17. mai-toget, sier hun til Dagbladet.

- Alle daglige gjøremål blir store utfordringer. Jeg er ikke blitt bedre ennå, så dagene går med til å ligge på sofaen. Jeg er bare kjempesliten, men jeg hadde lyst til å få med meg 17. mai, sier hun.

Hun er i ekstase over å få låne en rullestol, slik at hun kan se på toget uten å måtte stå oppreist.

- Glad debatten er i vinden - Nå slipper jeg å bruke kroppen. Selv den minste fysiske aktivitet gjør vondt. Jeg har vondt i hele kroppen, hele tida, det er ille nok som det er, sier hun.

20-åringen sier det er vanskelig å være syk.

- Jeg blir glad nå når jeg ser at borreliadebatten er i vinden. Det er ikke lett å bli tatt på alvor, det er ingen som kan se på meg at jeg er syk. Men det viser kanskje at noe er galt - når man som tjueåring ikke klarer å holde seg på beina, sier hun. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer