Rakett-angrep mot Betlehem-området

Israelske kamphelikoptre angrep seint i går kveld boligområder i utkanten av Betlehem og landsbyen Beit Jalla på Vestbredden med raketter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De israelske kamphelikoptrene skjøt også med maskingevær, og det samme gjorde stridsvogner i området, ifølge nyhetsbyråene DPA og AFP.

Ett av målene for de massive israelske angrepene var en marmorfabrikk nær flyktningleiren Eidah, mellom Betlehem og Beit Jalla.

Israels militære myndigheter advarte tidligere søndag innbyggerne i området, og ba dem forlate sine hjem etter at det var avfyrt skudd mot Gilo, en jødisk bosetning som med sine 35 000 innbyggere er en av de største Israel har opprettet i områdene de okkuperte i 1967.

Ingen ble truffet under skytingen mot boligblokkene i Gilo, og det var i natt uklart om noen ble truffet under de israelske angrepene som fulgte.

Pause

Israels statsminister Ehud Barak gjorde i går alvor av trusselen om å ta en pause i fredsprosessen. Den palestinske lederen Yassir Arafats umiddelbare svar til beslutningen var «Barak kan dra til helvete».

I mer formelle former gjorde Arafat det klart at Baraks beslutning ikke ville føre til endringer i hans politikk.

- Mitt svar er at vårt folk fortsetter på veien til Jerusalem, hovedstad i en uavhengig palestinsk stat, enten Barak godtar det eller ikke, sa Arafat.

Baraks beslutning kom etter at det arabiske toppmøtet i Kairo i sterke ordelag fordømte den israelske voldsbruken mot palestinerne. Men de 22 deltakerlandene klarte ikke å bli enige om å bruke oljevåpenet eller andre økonomiske eller diplomatiske tiltak for å straffe Israel, slik flere hadde foreslått.

Ehud Barak tok avgjørelsen om stans i fredsprosessen uten å rådføre seg med regjeringen, og avviste dermed advarslene fra justisminister Yossi Beilin og utenriksminister Shlomo Ben-Ami om at å stanse fredsprosessen ville skade Israel.

Uroen fortsatte

Og uroen fortsatte i går både på Vestbredden og i Gaza. To palestinere ble drept i utkanten av Hebron, mens en palestiner ble drept av en kule i brystet ved en vei som er reservert for jødiske nybyggere.

I Gaza ble en 14-åring skutt i hodet og drept da han sammen med andre palestinske ungdommer støtte sammen med israelske soldater ved grenseovergangen mellom Israel og Gaza.

BEIT JALLA: Israelske tanks ved landsbyen Beit Jalla som seint i går kveld ble angrepet med raketter og kamphelikoptre.