Rakett fra Gaza såret 25 i Israel

Hjemmelaget rakett fra Gazastripen landet nær militærbase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hjemmelaget rakett skutt fra Gazastripen landet nær en militærbase i Israel og såret minst 25 soldater tirsdag morgen.

Raketten landet sør i Israel, om lag én kilometer nord for grensa mot Gazastripen. Mellom 25 og 30 soldater ble behandlet for lette til moderate skader, opplyser en israelsk militær talsmann.

Militante palestinske grupper skyter med jevne mellomrom hjemmelagede raketter over grensa mot Israel, men det er sjelden at noen blir skadet av disse rakettene.

Angrepet tirsdag morgen resulterte i det høyeste tallet på sårede noen gang fra en enkelt rakett. I løpet av de siste sju årene er tolv mennesker blitt drept i slike rakettangrep.

Selv om de upresise og hjemmelagede rakettene sjelden treffer sine mål, skaper de frykt i israelske byer nær grensa til Gazastripen. Det siste rakettangrepet vil trolig forsterke kravet om en massiv israelsk militær operasjon mot væpnede palestinske grupper på Gazastripen.

Den israelske statsministerens sikkerhetsråd, regjeringens indre krets, avviste i forrige uke kravet om et større angrep mot Gazastripen, og ville i stedet satse på nålestikkaksjoner.

Israels hær har rykket inn på Gazastripen flere ganger etter at de trakk seg ut i 2005. Men de har ikke klart å stoppe rakettangrepene. Militante palestinske grupper mener Gazastripen fortsatt er okkupert, siden Israel fortsatt kontrollerer grensene, luftrommet og kystfarvannet.

(NTB)

SKADD: De skadde var soldater. Foto: Tsafrir Abayov
SKADD: De skadde var soldater. Foto: Tsafrir Abayov Vis mer