Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakett-oppgang for Hydro

Hydroaksjen løper runder rundt Statoil på børsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk Hydro har gått som en rakett på Oslo Børs, etter at nyheten om fusjonen med Statoil ble kunngjort i dag.

Klokka 13:45 hadde verdien på Hydro-aksjen steget med 24 prosent, fra 156 kroner aksjen ved stengetid på fredag, til 193,50 i dag. På det heteste i dag ble aksjen omsatt for 196,50.

Statoil-aksjen hadde på sin side økt med mindre enn 3 prosent, fra stengetid fredag til klokka 13:45 i dag.

Skal man dømme ut fra handlingsmønsteret på børsen, er det liten tvil om at Hydro anses som vinneren i den kunngjorte fusjonen.

Reitens opsjoner doblet

En som også vinner stort på fusjonen er Hydro-sjef Eivind Reiten. Kursoppgangen for Hydro-aksjen medfører at Reitens opsjoner er mer enn doblet i verdi. Verdien av hans urealiserte opsjoner har økt fra 4,9 millioner kroner til rundt 13 millioner kroner, ifølge beregninger E24.no og Aftenposten har gjort.

OPSJONSVERDIEN DOBLET: Konsernsjef Eivind Reiten i Norsk Hydro (t.h.) har mer enn doblet verdien av sine urealiserte opsjoner, med dagens eventyrlige kursutvikling for Hydro som følge av fusjonen med Statoil.
 Her er Reiten og konsernsjef Helge Lund i Statoil fotografert etter en pressekonferanse i Oslo i dag tidlig - hvor fusjonen var tema. Foto: Scanpix
OPSJONSVERDIEN DOBLET: Konsernsjef Eivind Reiten i Norsk Hydro (t.h.) har mer enn doblet verdien av sine urealiserte opsjoner, med dagens eventyrlige kursutvikling for Hydro som følge av fusjonen med Statoil. Her er Reiten og konsernsjef Helge Lund i Statoil fotografert etter en pressekonferanse i Oslo i dag tidlig - hvor fusjonen var tema. Foto: Scanpix Vis mer
<B>VINNERLISTA: </B>Hydro topper dagens vinnerliste på Oslo Børs med svært god margin. Statoil når ikke opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!