Rakettangrep etter ny selvmordsbombe

Bare noen timer etter selvmordsaksjonen i Jerusalem i går angrep israelske helikoptre mål i Gaza by og Khan Yunis. Minst fem raketter ble avfyrt, og de traff blant annet et smelteverk i Khan Yunis, som ligger lengst sør på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rakettene rammet også mål i flyktningleiren Jebaliya, som ligger nord for Gaza by. Flere ambulanser ble sendt til minst en bygning som var truffet i Jebaliya, den største flyktningleiren i de palestinske områdene. Det er imidlertid ikke kjent om noen ble drept eller skadd i angrepet.

Sju drept

Ifølge øyenvitner var det en kvinnelig selvmordsbomber som slo til i går.

Hun hoppet ut av en rød Audi like ved en bussholdeplass i French Hill-området i det nordlige Jerusalem. Politifolk som var på stedet mente hun oppførte seg mistenkelig da hun løp mot bussen, og løp etter henne for å få stanset henne. Hun rakk imidlertid fram til bussholdeplassen før politifolkene, og detonerte bomben. Minst sju mennesker ble drept, og rundt 40 ble skadd, åtte av dem alvorlig.

Etter selvmordsbomben i Jerusalem tirsdag vedtok Israel en endring i sitt svar på selvmordsaksjonene. Endringen innebærer at Israel gradvis vil reokkupere palestinske områder som svar på terroren, og bli værende i områdene helt til terroren stanser.

Utsettelse

Som svar på selvmordsaksjonen tirsdag, da 19 mennesker ble drept, rykket Israel inn i flere palestinske byer. I Jenin satte soldatene opp brakker, og antyder at reokkupasjonen kan bli langvarig. En rekke palestinske menn ble arrestert og samlet i en skolebygning. De israelske soldatene beslagla også arkivmateriale fra administrasjonsbygningen i Jenin.

Som følge av gårsdagens selvmordsaksjon bestemte president George W. Bush seg for å utsette offentliggjøringen av planen han hadde utarbeidet for opprettelsen av en midlertidig palestinsk stat.

Ifølge talsmenn for Det hvite hus ville en offentliggjøring av planen ikke føre noe positivt med seg i dagens situasjon. I første omgang er det hele utsatt til en gang i neste uke.

Det siste døgnet har israelsk politi arrestert 1200 palestinere som har oppholdt seg i Israel uten oppholds- eller arbeidstillatelse.

SKADET: Ifølge øyenvitner var det en kvinnelig selvmordsbomber som slo til i French Hill-området i det nordlige Jerusalem i går. Minst sju mennesker ble drept, og rundt 40 ble skadd.