19. DAG: Israel ble angrepet i dag tidlig, men har samtidig fortsatt sine harde angrep mot palestinerne på Gazastripen i dag. FOTO: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/SCANPIX
19. DAG: Israel ble angrepet i dag tidlig, men har samtidig fortsatt sine harde angrep mot palestinerne på Gazastripen i dag. FOTO: AFP PHOTO/MOHAMMED ABED/SCANPIXVis mer

Rakettangrep fra Libanon

Ingen har tatt ansvaret for de tre rakettene som rammet Nord-Israel i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Tre raketter ble skutt mot Israel fra Libanon i dag tidlig, skriver CNN. Ingen skal ha blitt skadd av rakettene, som landet i et åpent område like ved byen Kiryat Shmona.

Dette er andre gang på en uke at grupperinger i Libanon står bak rakettangrepet på Israel.

Torsdag i forrige uke ble fire raketter avfyrt mot områder nær den libanesiske grensen. To personer fikk lettere skader.

Den libanesiske Hizbollah-militsen ble da anklaget for å stå bak angrepet, men nektet for enhver innblanding i angrepene, skriver AP. Mistanken ble deretter dreiet mot Folkefronten for Palestinas frigjøring — Generalkommandoen (PFLP-GC), en mindre palestinsk motstandsgruppe, men ingen har så langt tatt på seg ansvaret for noen av angrepene.
Israel frykter at geriljagrupper i Libanon skal angripe Israel, slik at landet nå må kjempe på to fronter.

I 2006 gikk Israel til krig mot Libanon. Da ble 43 sivile israelere og 117 israelske soldater drept. Samtidig mistet over 1000 sivile i Libanon livet.

Det er 19 dager siden Israel startet sin offensiv mot Gaza, og bakkestyrker har nå tatt seg inn i Gaza by. I natt ble det lett etter Hamas-krigere i kjellere og smug i Tel al-Hawa-nabolaget i den tett befolkede byen. I tillegg skal en person være drept og 20 skadd etter et luftangrep i natt.

Såkalte sikkerhetskilder sier til Reuters at det ble avfyrt fem raketter fra Libanon i dag, men at to av dem ikke nådde fram til den israelske grensen. Innbyggere på den libanesiske siden av grensen sier at de hørte minst tre eksplosjoner i grenseområdet.

Libanesiske myndigheter fordømmer rakettutskytingen og har lovet å etterforske hendelsen.